Se scumpesc apa și canalizarea

Aquatim anunță majorarea tarifelor pentru serviciile prestate, de alimentare cu apă și canalizare, la 3,49 lei/mc fără TVA (3,80 lei/mc cu TVA), pentru alimentarea cu apă și la 3,48 lei/mc fără TVA (3,79 lei/mc cu TVA), pentru serviciul de canalizare, în toată aria de operare.

Până acum, un metru cub de apă potabilă costa 3,11 lei, iar canalizarea și epurarea apei uzate 3,41 lei/mc, cu TVA inclus.

Măsura este în conformitate cu planul anual de evoluție al tarifelor pentru perioada 2018-2023, aprobat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, în anul 2018, și aprobat în vederea aplicării, de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice în data de 22 martie a.c.

Măsura va fi aplicată pentru serviciile prestate, începând cu luna aprilie. În prezent, Aquatim are unul din cele mai mici preţuri la apă din România, societatea este poziționată în topul național tarifelor pe locul 39 din 44 companii de profil.

Strategia tarifară a Aquatim vizează ajustarea tarifelor atât în termeni reali, cât și cu inflația, bazându-se pe o analiză economică cost-beneficiu realistă și pe obligativitatea recuperării tuturor costurilor de exploatare şi a constituirii surselor pentru cofinanţarea investiţiilor societății din fonduri europene.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns