Se schimbă vârsta de obținere a permisului de conducere!

Tinerii din România vor putea obține permisul de conducere la 16 ani, conform modelului american sau al altor state din vestul Europei.

Pentru a obține permisul la vârsta de 16 ani, trebuie urmați următorii pași: un test psihologic amplu și complex; tinerii vor conduce mașini cu motoare de capacitate cilindrică de maximum 1.000 cmc, pentru a nu putea atinge viteze foarte mari.

În primul an de conducere, aceștia vor circula doar în prezența unui alt șofer cu experiență de cel puţin cinci ani.

Schimbarea vârstei de obţinere a permisului de conducere va fi legiferată abia după ce proiectul va trece prin comisiile de specialitate din Parlament și de votul deputaților și al senatorilor.

Sursa: stirilerol.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Se schimbă vârsta de obținere a permisului de conducere!

  1. Legea asta e facuta la vrajeala, aiurea. La 16 ani tinerii nu prea au bani pentru nici un fel de masina. Evident ca o sa conduca masina parintiilor. Acuma, ce prapadit de roman are o masina cu capacitatea de 1000cmc, Toata lumea fuge dupa ceva mai bun, mai puternic, asa ca…

  2. Deștepții care propun legile nu știu ca un motor de 1000 cmc din ziua de astăzi este mai puternic decât un motor de 1600 de acum 15 ani? Ar trebui sa limiteze putere motorului nu capacitatea cilindrică!

Lasă un răspuns