Se schimbă vârsta de obținere a permisului de conducere!

Tinerii din România vor putea obține permisul de conducere la 16 ani, conform modelului american sau al altor state din vestul Europei.

Pentru a obține permisul la vârsta de 16 ani, trebuie urmați următorii pași: un test psihologic amplu și complex; tinerii vor conduce mașini cu motoare de capacitate cilindrică de maximum 1.000 cmc, pentru a nu putea atinge viteze foarte mari.

În primul an de conducere, aceștia vor circula doar în prezența unui alt șofer cu experiență de cel puţin cinci ani.

Schimbarea vârstei de obţinere a permisului de conducere va fi legiferată abia după ce proiectul va trece prin comisiile de specialitate din Parlament și de votul deputaților și al senatorilor.

Sursa: stirilerol.ro

4 Comments
Daniel 08/03/2016
pana sa va aplica legea asta vor fi copii mei [email protected]
Ivan 11/02/2016
Legea asta e facuta la vrajeala, aiurea. La 16 ani tinerii nu prea au bani pentru nici un fel de masina. Evident ca o sa conduca masina parintiilor. Acuma, ce prapadit de roman are o masina cu capacitatea de 1000cmc, Toata lumea fuge dupa ceva mai bun, mai puternic, asa ca...
Marius 10/02/2016
Deștepții care propun legile nu știu ca un motor de 1000 cmc din ziua de astăzi este mai puternic decât un motor de 1600 de acum 15 ani? Ar trebui sa limiteze putere motorului nu capacitatea cilindrică!
sorin 10/02/2016
să vezi atunci morti pe sosele patriei... fara numar.