Avertisment pentru şoferii indisciplinaţi: VA FI JALE!

amenda circulatie1

Codul rutier a suferit noi modificări, viteza şi consumul de alcool fiind penalizate drastic.

Potrivit modificărilor din Codul rutier, cea mai mare amendă va ajunge la 9.600 de lei, scaunul pentru copii devine obligatoriu, iar amenzile neplătite vor duce la suspendarea permisului.

Va fi sancţionată cu trei puncte de penalizare „nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate”. La aceasta se adaugă patru sau cinci puncte de amendă, adică între 360 şi 450 lei, ţinând cont că un punct de amendă este 90 lei.

Amenda maximă va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite. De asemenea, cu 9.600 de lei vor fi sancţionaţi şi şoferii care sunt implicaţi în accidente rutiere şi care au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat.

Şoferii care vor trece pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei.

Vorbitul la telefon în timpul condusului unui autovehicul sau nepurtarea centurii de siguranţă va atrage amendă de 1.600 de lei, de zece ori mai mult decât până acum.

Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile.

În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi cuprinse între 1.680 şi 4.000 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

De asemenea, centura de siguranţă a devenit absolut obligatorie şi pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

Sursa: dcnews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *