Se schimbă regulile privind înmatricularea maşinilor

inmatriculare Bulgaria

Guvernul vrea să interconecteze bazele de date ale Poliţiei şi ale autorităţilor fiscale, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, iar în cazul în care un cumpărător de autovehicul nu plăteşte taxele cu privire la deţinere şi înmatriculare în 60 de zile, înmatricularea este suspendată.

Executivul intenţionează să modifice Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice la capitolul înmatriculare a vehiculelor prin OUG privind debirocatizarea aflată în consultare publică.

”Autoritatea competentă transmite autorităţilor fiscale competente situaţia vehiculelor înscrise/transcrise în evidenţele proprii, în primele 5 zile ale lunii pentru luna precedentă. În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor”, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Conform sursei citate, autorităţile fiscale competente vor transmite autorităţii competente situaţia vehiculelor pentru care proprietarii nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute, respectiv dacă titularul certificatului de înmatriculare nu a plătit obligaţiile fiscale.

Sursa: jurnalmm.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se schimbă regulile privind înmatricularea maşinilor

  1. In aceasta tara , orice ce se poate face simplu , guvernul , o complica si mai mult , nu avem nici o sansa sa ne inscriem in rindul tarilor civilizate din acest punct de vedere , absolut nici una , nu stiu de ce nu se i a modelul altor tari din UE , personal cred ca ori nu se vrea , sau mai degraba nu sint capabili , unul din actele care trebuie dus la inmatriculare este certificatul fiscal al fostului detinator , care este valabil 30 de zile , iar in cazul cind nu ai reusit sa faci inmatricularea in acest interval , daca cetateanul care a vindut masina este din alt judet , sau chiar daca este din aceeasi localitate si in acest interval pleaca din tara , otinerea altui certificat fiscal este practic o misiune imposibila , dar traim in Romania si acest lucru ne ocupa tot timpul .

  2. Pina cind se va tolera inmatricularea autoturismelor ale proprietarilor romani in Bulgaria,se cunosc consecintele,dar nu se iau masuri,probabil fiindca si cei *mari* nu au bani de inmatriculare.Cum o sa *rezolve* fiscul incasarea obligatilor fiscale.

Lasă un răspuns