Se schimbă Codul Rutier. Polițiștii avertizează că pietonii vor fi în pericol!

politie 2

Senatorul PSD Sorin Bonta vrea ca pe șosele patriei să se circule ceva mai repede așa că propune ca viteza minimă în localități să fie de 70 km/h. Polițiștii rutieri spun că modificarea este benefică pentru șoferii disciplinați, dar, în același timp, îi va pune în pericol pe pietoni, mai ales pe cei din zonele rurale.

Amendamentul adus Codului Rutier este motivat de senatorul Bonta, inițiatorul proiectului, prin faptul că mărirea limitei maxime de viteză la 70 de km/h va fluidiza traficul în foarte multe zone ale țării. Politicianul se referă mai ales la acele drumuri care traversează localități de doar câteva case, oricum aflate la distanță mare de șosea, unde șoferii sunt obligați să ruleze cu viteze de până la 50 km/h.

”Pentru șoferii disciplinați nu e o problemă atâta vreme cât în oraș nu se face abuz de viteză, fie ea și legală. Ei vor accelera atât cât trebuie ca să ajungă mai repede acasă. Alții însă îi vor pune pe pietoni pericol și vor zbura pe lângă ei cu 70 km/h plus cei zece kilometri la oră bonus, conform prevederilor legale. Vorbim deja de 80 km/h în oraș! Pericolul extrem va fi mai ales pentru cei din zonele rurale unde copiii se joacă pe marginea drumului și unde lumea traversează cam pe unde vrea. Sunt aspecte de care trebuie să se țină cont când se va vota”, spun surse din Poliția Rutieră pentru Libertatea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Se schimbă Codul Rutier. Polițiștii avertizează că pietonii vor fi în pericol!

  1. Domnul senator peobabil are de mers drum lung pana acasa si se grabeste… reparatul si/sau construitul de scoli si spitale nu-i preocupa pe domnii senatori…

  2. Cand scrieti ceva voi vedeti ce aberatii debitati: …propune ca viteza minima in localitati sa fie 70 km/h?! Adica soferul trebuie sa circule de la 70 km/h in sus pana cat vor ei? Confundati minim cu maxim! Corect este: in localitati viteza maxima sa fie 70km/h!! La scoala cu voi, sa mai invatati notiunile elementare de aritmetica

  3. Limita vitezelor maxime dateaza de vreo 40 de ani (in 1980 pe autostrada era 130km/h iar in localitati 60km/h) si a ramas neschimbata desi autovehiculele au evoluat tehnic de neimaginat- unele recunosc chiar banda de circulatie, franeaza automat in zona pietonilor, etc. eu conduc un atoturism proiectat sa ruleze cu viteza maxima de 248km/h! si ma intreb de ce trebuie sa circul cu 30km/h in preajma trecerilor de pietoni, cu vizibilitate perfecta atunci cand nu estet nici urma de pieton prin preajma!??? doar ca sa poluez si sa consum placute de frana? ca eu respect regula!???

    Cei indisciplinati, iresponsabili, etc. trebuiesc drastic sanctionati cei corecti lasati in pace!
    Apropos, de cei 625 lei pentru vorbit la telefon, imi poate spune Politia rutiera sau chiar dna carmen, sefa lor, cate amenzi s-au aplicat pana acum? ca dupa situatia care usor se poate observa in trafic ar trebui sa fie de ordinul bilioanelor, tri.ioanelor etc.!!!

Lasă un răspuns