Ambiţia gazdelor n-a fost de ajuns: ACS Poli Timişoara – FC Steaua 0-1

„Îi batem, îi batem sigur pe Steaua, ce să mai…, îi batem și gata, terminăm fotbalul. Îi batem, poate la table! Ce să zic, cu Steaua, daca jucăm așa, ne dau 20. Dacă mai facem şi greșeli, ne dau 25″, aşa prefaţa un Ionuţ Popa foc de supărat pe elevii săi după meciul cu FC Voluntari partida de duminică seară, în care alb-violeţii au primit, pe „Dan Păltinişanu“, vizita liderului la zi a campionatului.

Iar de spusele tehnicianului timişorenilor şi-a adus cu siguranţă aminte mulţimea de spectatori cu care poliştii nu prea erau obişnuiţi (aproximativ 10.000), care, încă din debutul partidei îşi vedeau favoriţii conduşi pe tabelă.

În min. 8, Croitoru a greşit la mijlocul terenului, mingea pasată perfect de De Amorim a ajuns la Tănase, care a şutat simplu, deschizând scorul. Nu s-a înregistrat însă galopul de sănătate pe care îl prevedeau unii, căci bănăţenii au arătat ceea îşi dorea antrenorul de la ei. Foarte determinaţi, poliştii au jucat cu ambiţie, trecând de câteva ori pe lângă egalare la ocaziile lui Pedro Henrique şi Bărbuţ.

Un lucru pe care l-a înţeles repede şi Reghencampf, tehnicianul Stelei, care oricum trimisese în teren o linie de fund inedită, schimbându-şi amândoi închizătorii. Pe parcurs, în garnitura bucureştenilor şi-a făcut apariţia, alături de Bourceanu, şi un alt ex-polist, Ovidiu Popescu.

Destul de alert în prima oră, ritmul jocului a scăzut pe final, oaspeţii fiind mulţumiţi cu o victorie „scurtă“ , în timp ce gazdele n-au prea mai găsit drumul spre poarta lui Niţă. ACS Poli – Steaua s-a încheiat astfel 0-1, după un meci în care valoarea individuală a jucătorilor unei dintre echipe s-a dovedit superioară ambiţiei şi determinării pe care a arătat-o în multe momente cealaltă formaţie.

ACS Poli: Straton – Străuţ, Scutaru, Bocşan, Novak – Artean – Bărbuţ, Llorente, Croitoru (’78 Mailat), Doman (’86 Cârstocea) – Pedro Henrique (’54 Popovici). Rezerve nefolosite: Curileac, Roșu, Fridrich, Drăghic.

Steaua: Niţă – Jakolis, Toşca, Moke, Aganovici – Achim (‘Boldrin), Muniru (’48 Bourceau)- A. Popa, Fl. Tănase, De Amorim (’61 O. Popescu) – Golubovic. Rezerve nefolosite: Stăncioiu, Mitrea, Man, Tudorie.

Foto: Adrian Pîclişan

0 Comments

No Comment.