Se pregăteşte o SCHIMBARE majoră în cazul PERMISELOR auto: obligații NOI pentru o categorie de șoferi

permise auto

O schimbare majoră va interveni în cazul permiselor auto, o categorie de şoferi urmând să aibă obligaţii în plus. Concret, conducătorii auto care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi nevoiţi să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice, se arată într-un proiect de lege din Parlament.

În plus, permisul lor auto ar urma să aibă o valabilitate de 1 an și va fi prelungită anual. În prezent, permisul auto este valabil 10 ani.

Modificarea în acest sens a legislației rutiere a fost pregătită în Parlament în această lună, sub forma unui proiect de lege. Inițiatorul proiectului a fost reales parlamentar așa că el își va susține proiectul în continuare.

Limitarea valabilității este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutățirii stării de sănătate care survine în intervalul celor 10 ani în care, astăzi, carnetul auto le este valabil.

Limitarea este astfel văzută ca o garanție a siguranței atât pentru șoferul în vârstă, dar și pentru celelalte persoane din trafic.

Sursa: jurnalmm.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Se pregăteşte o SCHIMBARE majoră în cazul PERMISELOR auto: obligații NOI pentru o categorie de șoferi

  1. mda , e totusi putin fortata durata de 1 an !!! trebuie avut in vedere ca schombarea permisului presupune si cheltuieli si timp !!! … s-ar putea limita durata , dupa acea varsta, la 2-3 ani !

  2. Din cate am observat, cele mai multe accidente, cu consecinte foarte grave, sunt provocate de persoane tinere. Fara experienta, grabite, nervoase, lipsite de educatie, fara scrupule, tupeiste etc…Ma intreb cine sunt cei care au facut proiectul de lege, ce varsta au, dar mai ales ce experienta?

  3. un bou. traiasca spaga ca si in cazul discromatiei .sa le luam din pensie ca si asa leo marim fara sa merite.daca aplicau vointa poporului de care se cramponeaza sapatorul dragnea aveam doar trei sute deci mai putin cu 166 de idei idioate la alesi.

  4. zilnic sunt publicate accidente de circulatie pe care le urmarim ba la televizor,ba in presa locala ,dar toate au la baza ori consumul de alcool,ori tineri fara experienta dar cu relatii,ori pur si simplu fsra carnete etc..
    In aceste conditii as dori ca aceste statistici vizavi de cei de mai sus sa fie publicate oficial,iar pedepsele pentru accidente sa nu fie blande,cu restituirea carnetului intr-o perioada scurta.Restituirea permisului sa fie conditionata de istoricul coducatorului auto in materie de conducere.In acest context nu cred ca pensionarii sunt un pericol in circulatia rutiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *