Liviu Dragnea: „Preşedintele vrea să declanşeze criza”/ „Până mâine seară, poimâine vom lua o decizie, ne gândim la suspendare”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că respingerea ca premier a lui Sevil Shhaideh este un semnal că preşedintele vrea să declanşeze criza politică şi că sunt voci care iau în considerare suspendarea şefului statului. “Urmează să vedem dacă este oportun pentru ţară”, a declarat Liviu Dragnea legat de o posibilă suspendare.

„Am încercat să găsim resorturile care stau în baza acestei decizii. Preşedintele a sunat-o pe doamna Sevil Shheideh în cursul zilei de joi. După alegeri, am sperat că şi domnul Iohannis şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. M-am înşelat. Aceştia oameni nu înţeleg”, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului, alături de liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

El l-a acuzat pe şeful statului că nu vrea ”sub nicio formă” să respecte votul din 11 decembrie.

De asemenea, acesta a precizat ca are în vedere chiar suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă va fi oportun pentru ţară, aşa cum spun unele voci: „Nu voi avea nicio ezitare”, a declarat Dragnea.

Şi Călin Popescu Tăriceanu a sprijinit la rândul său afirmaţiile liderului PSD: „Se doreşte declanşarea unei crize politice majore. Va trebui sa stăm sa cumpănim bine ce decizie se va lua. Noi nu dorim să băgăm Romania într-o criză politică.”

”Am vorbit cu domnul Tăriceanu, cu domnul Danuel Constantin, cu colegi din partid, şi mâine, până mâine seară o să trebuiasă să luăm o decizie. Parafrazând pe cel care a vorbit la 12.00 (Klaus Iohannis, n.r.) vreau să cumpănesc foarte bine, nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce e bine şi rău pentru România”, a spus Dragnea.

El a menţionat că nu va fi o decizie uşoară.

”Nu are rost să ne ascundem după degete. Este o avalanşă mesaje de la oameni care se simt jigniţi, care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Nu e o decizie foarte uşoară. Dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să-l suspendăm pe preşedinte, nu o să am nicio ezitare”, a subliniat liderul PSD.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.