Se pregăteşte de SURPRIZA anului: alegeri locale în DOUĂ TURURI!

Cu doar o lună înainte de alegerile locale, o decizie a Curţii Constituţionale poate da peste cap toate planurile politice. Guvernul se pregăteşte pentru orice variantă, inclusiv pentru organizarea alegerilor în două tururi.

Surse citate de site-ul dcnews.ro susţin că Ministerul Finanțelor Publice lucrează la un proiect de rectificare bugetară pentru alegerile locale 2016. Acest lucru ar putea însemna că Guvernul Cioloș se pregătește de alegeri în două tururi.

Jurnalistul Liviu Avram a obţinut în instanţă sesizarea CCR pe legea alegerilor locale. Pe 4 mai, judecătorii constituţionali vor decide dacă articolul care prevede alegerea primarilor într-un singur tur este constituţional sau nu. În cazul în care acesta va fi declarat neconstituţional, Guvernul ar putea reglementa prin ordonanţă de urgenţă situaţia, având în vedere că nu mai există timpul necesar pentru parcurgerea traseului legislativ din Parlament.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se pregăteşte de SURPRIZA anului: alegeri locale în DOUĂ TURURI!

  1. Desi initial doream ca alegerile sa se desfasoare doar intr-un tur , acum cind vedem ce harababura de candidati s-au inscris , consider necesara varianta cu doua tururi ca astfel putem alege candidatul cel mai putin necorespunzator .Oamenii adevarati au evitat participarea la aceste alegeri alegind liniste , bun simt , onoare , etc

Lasă un răspuns