Se pierd sau nu bani europeni la Timișoara?

Luna august a adus, pe lângă concedii și o caniculă parcă fără sfârșit, o oarecare efervescență în lumea politică de pe Bega. Mai nou, puterea și opoziția se contrează pe plan local pe tema pierderii fondurilor europene. În timp ce unii susțin că întârzierea proiectelor va băga Timișoara în faliment, ceilalți acuză că puterea nu a făcut absolut nimic pentru această zonă și tot așa, într-o sarabandă nefericită și contraproductivă.

Iată comunicatul lui Nicolae Robu, postat pe contul său de Facebook:

RUŞINE PSD!

De ceva vreme încoace, PSD Timiş a devenit extrem de agitat. În fond, e de înţeles. Vin alegerile şi timişorenii vor, de la fiecare partid şi fiecare candidat, REALIZĂRI, REALIZĂRI CONCRETE, NU VORBE GOALE! Iar la capitolul REALIZĂRI, la PSD e dezastru: NIMIC, NIMIC, NIMIC!

Şi-atunci, ce-au scornit psd-iştii: o campanie de intoxicare a populaţiei, făcută cu bani mulţi, foarte mulţi chiar, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. S-o luăm sistematic:

1. Timp de doi ani şi-o lună, cât au durat lucrările la proiectul „Michelangelo”, PSD a lansat non stop zvonuri că totul este o prostie, că acolo nu va fi subpasaj niciodată, că zona va rămâne spartă 10 ani, etc., etc. Ce s-a întâmplat în realitate? Am realizat subpasajul ÎN TERMEN şi întreaga zonă Michelangelo arată acum superb şi este extrem de funcţională! Ce mai spune PSD în faţa realizării? NIMIC!

2. De luni bune, PSD lansează zvonuri că proiectul „Centrul istoric” nu va fi terminat la timp şi că se vor pierde fondurile europene. În realitate, proiectul este în grafic -termenul fiind sfârşitul anului 2015!- şi va fi finalizat la timp, aşa cum s-a întâmplat şi cu „Michelangelo”. Ce-o să spună PSD la sfârşit? NIMIC, ca şi la „MICHELANGELO”!

3. Ultima găselniţă: acuza că Timişoara ar putea pierde toate fondurile europene şi intra în faliment! ASTA ÎNTRECE TOATE LIMITELE NERUŞINĂRII! ÎN LOC CA TIMIŞOARA SĂ FIE LĂUDATĂ CĂ STĂ EXCELENT LA ABSORBŢIA DE FONDURI EUROPENE, ocupând, dacă nu primul loc pe ţară, atunci în mod sigur unul prin preajmă, implementând, din 2012 încoace -deci: cu Robu ca Primar!-, cu succes, 35 de proiecte -unele, nu mai puţin de 13, finalizate, deja, cu succes, altele în faze foarte avansate-, Timişoara e prezentată de maşina de propagandă psd-istă, în frunte cu Antena 3, ca fiind pe marginea prăpastiei! Puteţi, dv., stimaţi timişoreni, ierta asta PSD-ului?! Asta, alături de toate celelalte mârşăvii?!

Stimaţi timişoreni, GUVERNUL PONTA A DAT PÂNĂ ASTĂZI, TIMIŞOAREI, ÎN TREI ANI DE CÂND

SUNT EU PRIMAR URMĂTOAREELE SUME PENTRU OBIECTIVELE SALE MAJORE:

1. Centura Sud -ZERO LEI
2. Centura Vest -ZERO LEI
3. Stadion -ZERO LEI
4. Sala Polivalentă -ZERO LEI
5. Bazin de Înot Olimpic -ZERO LEI
6. Racordul la autostradă de la bifurcaţia Sânandrei-Arad -ZERO LEI
7. Institutul Oncologic -ZERO LEI
8. Opera -ZERO LEI
9. Sinagoga de pe Mărăşeşti -ZERO LEI
10. Spitalul de Copii -5 MILIOANE LEI (la o investiţie totală asumată de Primărie de 100 milioane lei!)
ACESTEA SUNT REALITĂŢILE!
Dacă împărtăşiţi NEMULŢUMIREA faţă de PSD, pentru că nu face nimic pentru Timişoara, în plus, îi mai şi creeaza o imagine negativă, daţi Like prezentei postări -prin aceasta spunând implicit „RUSINE PSD!”-. Dacă apreciaţi PSD, postaţi textul: „BRAVO PSD! TIMIŞOARA E CU TINE!”
Sebastian Răducanu, preşedinte PSD Timişoara, i-a răspuns primarului printr-un comunicat remios redacției:
Atacul furibund al primarului Nicolae Robu la adresa Partidului Social Democrat nu are, ca de cele mai multe ori, corespondent în realitate. Edilul Timişoarei încearcă, printr-un joc de imagine, să arunce vina pentru nereuşitele sale în curtea noastră. Specialist în comunicare publică, primarul foloseşte psihologia inversă şi îşi maschează eşecurile sub paravanul unor aşa-zise reuşite.

Îi reamintim domnului primar că nu PSD a adus în discuţie posibilitatea pierderii celor 112 milioane de lei – fonduri europene – ci ADR 5 Vest. Noi nu am făcut decât să atragem atenţia că acest lucru s-ar putea întâmpla şi am adresat un apel la conştientizarea pericolului. Din Sardinia, însă, Nicolae Robu a tratat cu multă nepăsare acest subiect. Nu noi am avertizat că lucrările de reabilitare a centrului istoric ar putea să nu fie finalizate, ci specialiştii consultaţi tot de ADR 5 Vest.

Ultimul clasament întocmit de Nicolae Robu, unde Timişoara se află „în preajma locului 1” la capitolul absorbţie a fondurilor europene este de-a dreptul amuzant. Poate la fel de amuzant ca şi cele 4000 de locuri de parcare prezentate de Nicolae Robu în bilanţul celor trei ani de mandat. Ceea ce omite edilul Timişoarei este chiar adevărul, iar asta se numeşte, exact cum spune dânsul, mârşăvie. Pe această cale, îi solicităm public lui Nicolae Robu să răspundă la trei întrebări:

Care sunt măsurile luate de la avertismentul ADR 5 Vest?

Ce se va întâmpla dacă acest avertisment se adevereşte?

Care este planul concret al Primăriei Timişoara pentru proiectul „Timişoara Capitală Culturală Europeană?”

2 Comments
Scarbitu 17/08/2015
Pe panourile care au fost instalate la inceputul santierului de reabilitare a centrului istoric se putea citi ca finalitate a proiectului, o data care confirma faptul ca TERMENUL A FOST DEJA DEPASIT!!!http://timpolis.ro/wp-content/uploads/2014/08/Piata-Unirii-Timisoara-lucrari-de-reabilitare.jpgInfumuratul primar Robu a admis deja ca vor fi pierderi de fonduri europene din cauza depasirii termenului de finalizare a lucrarilor! RUSINE ROBU!!!
Viorel 17/08/2015
O mare marsovie! Cred ca se fura bani nu se pierd.