Se modifică vârsta de pensionare în România! La câţi ani se va ieși la pensie

Schimbare la pilonul II de pensii private: doar câștigurile se vor impozita, nu și contribuțiile / Legea a fost promulgată

Se modifică vârsta de pensionare în România, conform ultimelor informații transmise de Banca Mondială. Acest lucru a dus la o adevărată răsturnare de situație la nivel național, după ce mulți români vor să iasă mai repede la pensie, înainte ca vârsta de pensionare să se modifice substanțial.

Declarațiile politice din ultima perioadă cu privire la modificările ce urmează să fie aduse la pensii au pus pe jar judecătorii și procurorii din România. Aceștia se înghesuie acum să iasă din sistem înainte ca vârsta de pensionare să fie majorată, pentru a respecta jalonul din PNRR.

Mai mulți lideri politici din România au anunțat că se pregătește tăierea pensiilor de serviciu ale magistraților și creșterea vârstei de pensionare, după cum a propus Banca Mondială în reforma anunțată recent. Astfel, s-a aflat că peste 100 de judecători și procurori își vor vedea aprobate cererile de pensionare doar în următoarele zile, transmite stiripesurse.ro, care citează o serie de surse din sistem.

CITEŞTE ŞI: Codin Maticiuc ajută la transformarea ”Spitalului Groazei” din Banat în ”Spitalul Speranței”

Astfel, Secția pentru judecători a CSM va analiza în ședința de joi, 3 noiembrie, nu mai puțin de 63 de cereri de pensionare atât de la judecători, cât și procurori. Mai mult, numeroase alte cereri se află în circuitul de avizare, conform acelorași surse.

Pensiile de serviciu vor fi modificate

Conform modificărilor ce se pregătesc în prezent, vârsta de pensionare pentru cele șase tipuri de beneficiari de pensii speciale din România va crește treptat de la 60 la 65 de ani, recomandă Banca Mondială. Vorbind de reforma pensiilor speciale, jalon asumat de România în cadrul PNRR și care trebuie adoptat până la final de decembrie, arată un document obținut de Economedia.

Continuarea pe capital.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *