Se întorc nemţii într-o comună timișeană

lovrin

Comuna Lovrin a fost renumită, cândva, şi datorită numărului mare de etnici germani care trăiau în localitate.

Cu timpul, aceştia au părăsit Lovrinul, alegând tărâmurile occidentale, unde pâinea se câştiga mai uşor şi… mai cu spor.

CITEȘTE ȘI: Grânarul Banatului suferă deja din cauza secetei

Cu toate acestea, comunitatea din care au plecat nu i-a uitat şi încearcă să păstreze memoria anilor trecuţi printr-o manifestare care să readucă în prim-plan convieţuirea româno-germană de la Lovrin.

CITEȘTE ȘI: Momentul şocant în care băieţelul de 10 ani se prăbuşeşte de la 8 metri înălţime, după ce se rupe tiroliana, într-un parc din Craiova (Video)

„Locuitorii comunei s-au înţeles tot timpul bine, indiferent prin ce momente am trecut, atât unii, cât şi alţii.

 

Chiar dacă ei nu mai trăiesc aici, alături de noi, nu i-am uitat pe prietenii noştri germani şi vrem să marcăm într-un mod cât mai festiv buna convieţuie dintre etniile noastre.

De aceea, ne-am gândit să stabilim o anumită zi din an în care să sărbătorim comunitatea germană, cu tot ceea ce înseamnă tradiţie, obiceiuri şi alte lucruri specifice acestei etnii.

CITEȘTE ȘI: Medicii testează, la Timișoara, un tratament revoluționar, folosit și de Sharon Stone, Rubens Barrichelo, Regina Elisabeta a II-a și Zinedine Zidane

Sunt convins că va fi şi un bun prilej de socializare între locuitorii comunei şi nemţii care au plecat din Lovrin, pentru că se vor depăna amintiri, se vor informa reciproc şi, de ce nu, poate vom reuşi să schiţăm şi unele proiecte comune, care să fie implementate în viitor”, a declarat Marius Graur, primarul comunei Lovrin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se întorc nemţii într-o comună timișeană

  1. Se intorc putini si pleaca rapid inapoi in lacrimi si sughituri cand vad in ce hal a ajuns Lovrinul. Nu gaz, nu canalizare, nu strand, scoala tot mai slaba, case darapanate, fatade care nu au mai vazut peria de zeci de ani etc. Trist cum au juns satele din Banat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *