Se întâmplă într-o comună din Timiş: când asfaltul vine… de la centru

Localitatea este centrul de comună, cum se spunea altădată, pentru satul cu același nume, dar și pentru alte patru așezări din apropierea Lugojului (Țipari, Păru, Hezeriș și Valea Lungă Română). Când spunem că asfaltul vine de la centru, avem dreptate de două ori. Întâi pentru că banii pentru el vin de la guvern sau de la UE, apoi pentru că întâi au fost asfaltate străzile din localitatea de reședință a comunei, Coşteiu.

Cum nu de mult timp s-a încheiat un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), investiție în valoare de 11,5 milioane de lei, la Coșteiu poți circula în prezent pe 12,8 kilometri de străzi asfaltate.

Dar asfaltarea nu este un obiectiv finalizat în comună, ea aflându-se în prezent pe la jumătate. După cum spunea ing. Dan Ioan, la proiectul depus în acest an pe PNDL s-a renunțat, un altul fiind în evaluare la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, pentru a primi finanțare europeană.

Valoarea acestuia este de 2,5 milioane de euro, investiția vizând infrastructura rutieră și având ca obiectiv asfaltarea străzilor din Țipari, Păru și a uneia din Coșteiu. Mai precis, conform angajatului primăriei, ar urma să fie modernizate străzi în lungime de zece kilometri în prima localitate, respectiv 2,8, în cea de-a doua.

Dacă acest proiect va fi aprobat, ar mai rămâne 3,5 kilometri de realizat în Hezeriș și cu aceștia… cam gata cu asfaltarea. Un alt proiect, de asemenea pentru infrastructură rutieră, de astă dată fiind vorba de un drum de exploatație agricolă care face legătura dintre satele Țipari și Hezeriș, este depus la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea fondurilor necesare prin PNDL.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns