Se întâmplă în toleranta Timișoară: plângere penală pentru… două ventile de bicicletă!

Polițiștii timișeni au avut de instrumentat un dosar de poveste. În timp ce lumea reclamă furturi și jafuri cu pagube de ordinul zecilor de mii de euro, oamenii legii de la Secția 4 au avut de rezolvat ”marea enigmă” a dispariției a două ventile de bicicletă.

Cazul este de o savoare ieșită din comun și a pornit de la gâlceava dintre doi vecini, din blocul 54 de pe Strada Cetății.

marinoiuDeși locuiau ”ușă în ușă”, cei doi au ajuns să nu se mai înțeleagă, astfel încât unul dintre ei, Adrian Marinoiu (foto), a trebuit să-și vândă apartamenul, pentru nu mai da nas în nas cu vecinul certăreț. Motive avea suficiente…

Scandalul a plecat de la o banală bicicletă, una veche, cum rar mai vezi prin oraș, spune Marinoiu. Aceasta era a vecinului, care o adăpostea pe casa scării, îngreunând accesul locatarilor. Marinoiu, care era și președinte de bloc, i-a spus vecinului să mute bicicleta, dar acesta a refuzat.

După un timp, proprietarul vehiculului pe două roți s-a plâns în bloc că i-au dispărut… ventilele de la roți și că îl suspectează pe Marinoiu. Acum, începe comedia.

Pentru a detensiona situația, Marinoiu s-a dus în piață și a cumpărat ventile: ”Am luat trei feluri de ventile, pentru că nu știam care se potrivesc la bicicleta lui. I le-am dat, dar le-a refuzat. Am încercat să i le ofer soției lui, o femeie mai înțelegătoare, da nu le-a primit nici ea”.

Așadar, proprietarii bicicletei păreau oameni care țin la principii și nu au acceptat ”pomana” vecinilor. Ei nu s-au oprit însă aici și, lucru absolut fabulos, au intentat o plângere penală pentru dispariția a două ventile! Normal, sesizarea a mers pe rol, așa că preșdintele de bloc a fost chemat să dea cu subsemnatul, pentru a se clarifica ce s-a întâmplat cu prețioasele ventile.

Văzând că nu există ”suspiciuni rezonabile” pentru continuarea cercetărilor, polițiștii au dat NUP (neînceperea urmăririi penale), lucru absolut firesc. Dar problema nu era nici pe departe rezolvată.

Vecinul cu plângerea a continuat să parcheze bicicleta în locul care obstrucționa trecerea, fapt care îl deranja la culme pe Marinoiu. Așa că a decis să ia bicicletă din acel loc și să o ducă în boxă. Nu a reușit, pentru că vehiculul era bine ancorat, dar s-a ales cu o altă belea.

Încercările sale de a scoate bicileta din chingile în care era pusă au fost… filmate, pentru că vecinul cu pricina montase o cameră ultraperformantă pentru a-și supraveghea bicicleta veche! Având imaginile drept document, vecinul a mai făcut o plângere penală, de data această fiind susținut și de probele video care duceau spre o tentativă de furt.

Polițiștii s-au lămurit repede, spune Marinoiu, că nu e vorba de așa ceva, așa că a mai primit un NUP. Așadar, a scăpat de povestea cu ventilele, a trecut cu bine și de cea cu bicicleta, ce se mai putea întâmpla? Vecinul a reclamat că i-ar fi dispărut însăși camera video cu care monitoriza ce se întâmplă cu ventilele de la bicicletă! Așa vor urma alte plimbări pe la poliție și alte dări cu subsemnatul. Că așa e în Timișoara, orașul toralenței între vecini…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se întâmplă în toleranta Timișoară: plângere penală pentru… două ventile de bicicletă!

  1. Interesant ! Chiar daca a trecut destul de mult timp de atunci as fi curios sa-l cunosc pe dl Adrian Marinoiu si sa cunosc de la el deznodamantul…..

Lasă un răspuns