NESIMŢIRE fără margini la ENEL!

* Penele de curent sunt tot mai dese, iar disconfortul consumatorilor crește constant

* Compania de electricitate refuză să facă investiții pentru a-și ”proteja” veniturile uriașe

Furnizarea curentului electric a început să producă tot mai multe ”scurtcircuite” care afectează consumatorii. Penele de curent sunt tot mai dese, în mai toate cartierele Timișoarei, iar dacă ne referim și la localitățile rurale, situația este și mai dramatică.

Sunt comune întregi care rămân frecvent fără curent electric, așteptând ore în șir până la remedierea defecțiunilor. Încet-încet, Enel a încercat să inducă consumatorilor o stare de nostalgie după vremurile de dinainte de 1989, când sistarea curentului electric era literă de lege.

Acum, nu mai există ”indicații prețioase” de la partidul unic, ci avem de-a face cu o politică de management prin care Enel vrea să stoarcă totul de pe consumatori, făcând cât mai puține investiții, iar dacă s-ar putea, chiar deloc.

Însuși primarul Nicolae Robu s-a arătat extrem de nemulțumit de serviciile Enel, în urma sesizărilor repetate primite de la cetățeni. Însă, cel mai activ politician în lupta împotriva acestei companii devenită tot mai nepopulară este deputatul Cătălin Tiuch, care intenționează să înființeze o asociație de luptă împotriva celor de la Enel!

De pildă, comuna Moșnița Nouă a dat în judecată compania de electricitate și a câștigat procesul, obligând Enel să finanțeze extinderea de rețea. În aceeași situație sunt și alte comune, care au nevoie de extindere, dar Enel refuză în mod constant să facă, pentru că i-ar fi încărcate cheltuielile și nu ar mai avea profituri uriașe.

Astfel se ajunge la supradimensionarea numărului de comsumatori pe aceleași instalații și, în mod inevitabil, la penele de curent care au declanșat valuri de nemulțumire, mai ales în meidul rural.

Lipsa de investiții a Enel se reflectă și într-o altă direcție. De o vreme bună, foarte mulți consumatori se plâng că nu mai primesc facturile de curent în cutia poștală. Sunt nevoiți să meargă la singurul sediu disponibil al companiei (lângă fabrica de bere), unde trebuie să stea la niște cozi astronomice, doar pentru a intra în posesia facturii!

Continuarea articolului, în ziarul “Renaşterea bănăţeană” de miercuri, 7 octombrie.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “NESIMŢIRE fără margini la ENEL!

  1. Trebuie neapărat luate măsuri concrete. La mine în zonă sunt zilnic repetate căderi scurte ce cca 1 sec. A trebuit să pun toate aparatele pe UPS (după ce am pierdut un TV și un HDD).

Lasă un răspuns