Se întâmplă în Timișoara! Și cu abonament plătit, și fără loc de parcare, și amendați

Parcarea la liber, zăhărelul pentru timișorenii pe care Primăria îi jupoaie. Taxe, impozite și tarife de coșmar

Situația locurilor de parcare din zona centrală a Timișoarei continuă să fie una problematică, după foarte mulți ani în care a tot fost dezbătută de autoritățile locale. Aceasta se agravează pentru timișorenii care locuiesc în centrul urbei, ei fiind condamnați să nu aibă unde să-și lase mașinile, chiar dacă plătesc abonamentul de locatar la TimPark. Mai mult, chiar și cele câteva locuri de parcare existente devin tot mai puține, pe zi ce trece, locuitorii din zonă având parte și de amenzi, fără nici o avertizare prealabilă. O astfel de situație ne-a fost relatată de o cititoare a cotidianului „Renașterea bănățeană”.

„Bună ziua, doresc să vă fac cunoscută o situație atât de absurdă că greu îmi vine să cred că este reală și mi s-a întâmplat chiar mie! În baza unui abonament de parcare de locatar, afișat în parbrizul autoturismului, am parcat pe strada Regimentul 5 Vânători, care face parte din zona R2 potrivit Regulamentului ADP. Nu am circulat cu mașina și mare mi-a fost mirarea când am găsit două amenzi pe parbriz în 17 și 18 februarie. Convinsă ca e o greșeală, merg la Poliția locală și aflu că trebuie sa plătesc amenda deoarece a fost mutat semnul din mijlocul străzii, unde era, la colț. Oare nu era logic să îmi lase agentul o avertizare pe parbriz și nu direct amendă?

Se întâmplă în Timișoara! Și cu abonament plătit, și fără loc de parcare, și amendați

La poliție mi s-a spus că: nu vând ei abonamentele; nu pun ei semnele de circulație. Nu am mai fost la ADP că mi-ar fi spus că nu dau ei amenzile. La Primărie mi s-a spus că eu nu fac deosebire între Primărie și Consiliul local, care este cel care decide schimbarea semnelor de circulație. Aici m-au prins. Nu am avut lecția făcută.

Totuși, unde să mă duc (în afară de Judecătorie – unde se contestă procesul verbal) să sesizez situația, cu speranța că cineva va întocmi/corecta o procedură pentru cazul când o regulă se schimbă în timpul jocului? În zona R2 erau trei străzi: Gh. Dima, unde partea cu Parcul Botanic e rezervată pentru Clinicile Noi (și de unde mi-a fost ridicată mașina tot așa, când au pus semnul după ce era mașina parcată acolo), iar pe partea cealaltă nu am văzut NICIODATĂ vreun loc liber; Regimentul 5 Vânători, care nu mai e; str. Oituz – singura pe care mai găsesc la anumite ore loc.

Nu trebuie să vă fac eu cunoscut că în Timișoara e o problemă cu parcările. Eu întreb ce risc există să pună cineva un semn și pe Oituz (că e rezervat pentru Facultatea de arte, de exemplu – nu că aș vrea să dau idei) și să aflu că bugetul are nevoie iar de banii mei”, ne-a scris cititoarea noastră.

Într-adevăr, sistemul TimPark de abonamente pentru locatari nu oferă nici o garanție că respectivele persoane vor avea unde să-și lase mașinile în apropierea domiciliului. Practic, se încasează niște bani pentru onoarea de a utiliza (sau nu) o porțiune de asfalt, nici acela de foarte bună calitate.

Deocamdată, noua administrație locală a Timișoarei și-a exprimat doar intenția de a schimba sistemul, fără să specifice în ce mod. Preventiv, cei de la ADP au încasat de la timișoreni sumele aferente întregului an 2021 pentru abonamentele de parcare pentru locatari, dar acestea sunt valabile doar până la 30 iunie. După această dată, nu se știe ce se va întâmpla…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Se întâmplă în Timișoara! Și cu abonament plătit, și fără loc de parcare, și amendați

  1. Poate ar trebui dați în judecată pentru înșelăciune, cei care vând abonamentele! Este clar că mana stângă nu știe ce face dea dreaptă, sar știu să se unească când trebuie sa spele fața!
    Este doar o părere. 

  2. Bună ziua, revin și va aduc la cunoștință cu mare bucurie ca judecătoria a anulat procesul verbal de amendă,  asta dacă poliția nu atacă hotărârea la instanta superioară.  Eu rămân cu nervii și cu timpul pierdut, pentru care nu pot prezenta documente ca să fiu despagubită! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *