Se înmulțesc cazurile de coronavirus în Timiș: spitalele se reorganizează pentru a face față noului val de îmbolnăviri

Unitățile medicale din Timiș se reorganizează, odată cu creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul SARS COV 2. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, a anunțat că și spitalul de psihiatrie din Gătaia va amenaja un pavilion special pentru pacienții internați, care au coronavirus și nu sunt în stare gravă.

CITEȘTE ȘI: Dramă în vestul țării. O fetiță de nici doi ani, lovită mortal de o mașină

„La COVID, astăzi, mai aveam câteva paturi libere. Încercăm să decongestionăm puțin, să ducem pacienți și la spitalul din Gătaia și sperăm să facem încă 10 paturi. În acest ritm de creștere, ne așteptăm la ceea ce e mai rău. În Timișoara, la spitalul CFR sunt pregătite 25 de paturi, iar la cel Municipal există deja o zonă roșie, unde pot interna pacienții bolnavi de coronavirus”, a precizat Cristian Oancea, pentru radiotimișoara.ro.

În prezent, din cele 48 de paturi existente la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara mai sunt libere doar 8. Două din paturile de pe ATI au fost eliberate astăzi, după ce două persoane, care aveau și cancer pulmonar, au decedat. În ceea ce priveşte pacientul care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, starea acestuia este critică.

 

2 Comments
Doctor Bocsig 16/07/2020
Vai cum se.poate?! Dar când Robu încă de acum o lună le- a ordonat polițiștilor locali sa stopeze orice control pe la terase și localuri ptr a nu deranja poporul bovin, care e chemat să-l mai voteze încă odată, nu v-ați sesizat nicicare dintre medici ori din presa locala de.mucava…
Bunicu 15/07/2020
De ce nu se foloseste spiutalul de campanie de pe stadionul CFR?....Pentru ce sau cheltuit banii?....