Se desfiinţează mai multe şcoli din Timiș!

Se desfiinţează mai multe şcoli din Timiș!

Se desfiinţează mai multe şcoli din Timiș! În configurația rețelei școlare aprobată de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, pe baza propunerilor transmise de autoritățile locale, începând din toamna anului viitor vor intra două noi unități de învățământ, în timp ce altele dispărea, iar unele vor fuziona.

Astfel, Kindergarten Giminni din Dumbrăvița, grădiniță care nu a mai avut activitate de o bună perioadă de timp, își va închide porțile, ieșind, astfel, din rețeaua școlară timișeană. Școala Gimnazială nr. 1 din Lugoj se va desființa și ea, fiind absorbită de Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”.

Alte cinci școli primare din localitățile timișene Târgoviște, Lunga, Șanovița, Criciova și Honorici, frecventate de un număr de circa 3-4 elevi, nu-și mai justifică funcționarea în anul școlar următor, situație identificată și în cazul grădinițelor din Românești, Sânmartinu Maghiar și Oloșag, unde sunt sub 5 preșcolari, conform datelor furnizate de ISJ.

Pe de altă parte, școlile gimnaziale 3 și 4 din Lugoj vor fuziona, iar la Petrovaselo se va reînființa grădinița.

CITEŞTE ŞI: Video! Protest la Guvern. Referendum în învățământ pentru următoarele acțiuni

De asemenea, comuna Dumbrăvița va avea, din toamnă, cea de-a treia grădiniță privată – Bambi -, iar în Timișoara, în învățământul privat, va funcționa și o școală postliceală cu profil sportiv, sub egida Montessori House.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.