Se deschide punct de trecere a frontierei pe pista velo România-Serbia. În weekend, cu bicicleta din Timișoara la Zrenjanin

Iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou până în Serbia

Se deschide punct de trecere a frontierei pe pista velo România-Serbia. În weekend, cu bicicleta din Timișoara la Zrenjanin

Începând din acest sfârșit de săptămână, la inițiativa Consiliului Județean Timiș, timișenii vor putea trece granița în Serbia, pe bicicletă, o dată pe lună, până în octombrie 2023.

CITEȘTE ȘI: „Stai în genunchi în timp ce mă implori”. O gașcă de 12 fete au torturat ore întregi o copilă de 13 ani și au filmat oroarea

CJT a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie-octombrie 2023, între orele 8:00 – 20:00, în zona comunei Uivar, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă.

Inițiativa CJ Timiș vine în urma succesului din septembrie 2022, când administrația județeană a organizat o tură veloturistică Timișoara – Zrenjanin, cu ocazia Zilei Cooperării Transfrontaliere. Peste 800 de persoane au trecut atunci granița, pe biciclete.

Din această săptămână, se va putea circula cu bicicleta pe toată lungimea celor peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega dintre Timişoara și Zrenjanin.

Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate.

Weekend-urile în care trecerea în țara vecină va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt următoarele: 25 – 26 martie; 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

„Am reușit să transformăm în realitate o idee care, la început, părea de nerealizat: să putem merge pe bicicletă de la Timișoara la Zrenjanin, pe cea mai lungă pistă de cicloturism din România. Prin această inițiativă, încurajăm un stil de viață sănătos, promovăm legătura turistică între România şi Serbia și încurajăm economia locală”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

În acest proiect, CJ Timiș a fost partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.
Amatorii de veloturism, interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin, pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *