Se construiește și în localitățile din zona de „liniște rezidențială”

Dezvoltarea rezidențială pe cuprinsul județului Timiș are ritmuri diferite. Acolo unde populația este mai tânără sau ponderea celor plecați la muncă în străinătate este mai mare, șansele ca în peisaj să apară locuințe noi sunt mai bune.

Dintre satele comunei Birda, situată în zona sudică a județului, mai puțin avantajată de tranziția pe care abia am traversat-o, Berecuța are cele mai multe case noi. Prețul acestei înnoiri impresionante îl știu doar locuitorii acestei mici așezări, care au navetat între diferite destinații din Europa și casele lor.

În acest sat, conform viceprimarului Sorinel Marcu, este foarte greu să mai găsești pentru cumpărare un loc de casă. Iar băștinașii care dețin câte un plaț, folosit ca grădină, nu se lasă nicicum convinși să-l vândă.

Pe ansamblul comunei, însă, există un anumit număr de cereri ale tinerilor de atribuire de locuri de casă. Nu multe, vreo zece, din spusele oficialului local. Anterior, primăria a identificat câteva terenuri aparținând statului român și le-a distribuit solicitanților.

Astfel, la Birda au fost construite, pe astfel de parcele, vreo cinci-șase case noi. Și din satul aparținător Sângeorge sunt înregistrate la primărie două cereri.

Edilii speră să se găsească o soluție și pentru acestea, pentru că primăria a identificat un teren și aici, care poate fi atribuit solicitanților.

Comparativ cu spectacolul imobiliar din alte comune, cum sunt cele din jurul Timișoarei în special, la Birda putem spune că e „liniște rezidențială” și, de aceea, și aici, iată, se construiesc case, mai puține e drept, dar suficiente ca număr pentru ca înnoirea să fie prezentă și să marcheze timpul pe care îl trăim.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns