Se clarifică litigiile privind infrastructura de comunicaţii

comunicatii

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a supus consultării publice proiectul de decizie prin care stabileşte detaliile procedurii sale de soluţionare a litigiilor dintre furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi operatorii de reţea, precum şi a litigiilor dintre furnizori de reţele publice de comunicaţii electronice şi persoane care deţin o infrastructură fizică instalată în interiorul unei clădiri.

Principalele aspecte reglementate vizează modalitatea de seiszare a autorităţii, actele premergătoare desfăşurării procedurii de soluţionare a litigiilor, etapele desfăşurării procedurii propriu-zise, emiterea deciziei de soluţionare a lititgiului, precum şi regulile aplicabile comunicări actelor de procedură.

Potrivit proiectului de decizie, ANCOM poate interveni pentru soluţionarea litigiilor în situaţiile în care părţile implicate nu ajung la o înţelegere amiabilă.

Proiectul de decizie vine pe fondul intrării în vigoare a Legii privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice.

Litigiile care fac obiectul proiectului de decizie pot avea implicaţii asupra unor infrastructuri fizice din domenii precum energia, transportul public naţional şi local, distribuţia apei, a agazelor naturale, iluminatul public etc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *