Se cere excluderea Huawei din România: Guvernul României trebuie să întrerupă orice negocieri pentru infrastructura 5G cu chinezii

huawei

Scandalul Huawei care a explodat în mai multe țări NATO și aliați a ajuns și în România. PNL nu va lăsa PSD să bată palma cu chinezii pe sub masă, transmite deputatul liberal Bogdan Huțucă într-un comunicat de presă. El solicită Guvernului să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei pentru construirea rețelelor 5 G în România.

„Solicit Guvernului României să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei pentru construirea rețelelor 5 G în România. Bucureștiul trebuie să fie alături de partenerii noștri strategici precum Statele Unite, Marea Britanie și Franța care au interzis aceste echipamente în țările lor”, declară deputatul liberal Bogdan Huțucă.

„În momentul de față, Statele Unite, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Marea Britanie și numeroase alte state europene au interzis companiile chineze Huawei și ZTE în țările lor, din rațiuni de securitate. Rapoarte oficiale ale instituțiilor de securitate din aceste țări sau anchete ale parlamentelor naționale au arătat că Huawei și ZTE se ocupă cu spionaj cibernetic și că nu sunt de încredere.

România face parte din structurile de securitate și economice euro-atlantice și din civilizația euro-atlantică, iar actori economici precum Rusia sau China și-au asumat public intenția strategică de a distruge civilizația din care facem parte și de a-și impune propriul sistem și propria viziune asupra lumii”, arată șeful PNL Constanța.

Vă reamintim că guvernul Ponta a semnat în 2013 o înțelegere cu Huawei, prin care partea chineză primea posibilitatea de a participa la construcția sistemelor de informații și de comunicații, de monitorizare a traficului, de urmărire dar și posibilitatea de a participa la proiecte guvernamentale.

„Dacă PSD va pune sistemele naționale în brațele chinezilor, acest lucru va afecta securitatea și siguranța națională pe termen nedefinit și va pune sub semnul întrebării calitatea României de aliat de încredere în NATO”, mai spune Huțucă, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *