Se apropie Zilele Lacului Surduc. Programul sărbătorii

1 Mai - cu catamaranul pe Lacul Surduc, traseu de cicloturism, drumeții și experiențe gastronomice. Locurile de cazare

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, alături de Primăria Comunei Fârdea îi invită pe doritori să ia parte la Zilele Lacului Surduc 2019, eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Ediția din acest an se desfășoară în zilele de 22-23 iunie și aduce ca noutate ridicările cu balonul cu aer cald, târgul și atelierele interactive de meșteșuguri locale din Țara Făgetului și Arad și focul de tabără. Accesul pentru public la toate activitățile organizate în cadrul evenimentului este gratuit. De asemenea, STPT își oferă sprijinul și pune la dispoziția timișorenilor care doresc să participe la evenimentele de la Surduc șase curse gratuite. Astfel, plecările spre Fârdea au loc sâmbătă, la orele 11, 12 și 14 din stația Catedrala Mitropolitană – Centru și întoarcere la orele 22,30, 23,30 și 0. Duminică, plecările de la Catedrala Mitropolitană au loc la orele 10, 11 și 12, cu întoarcere la orele 18,30, 19,30 și 20,30.

În premieră, turiștii vor putea face plimbări pe lacul Surduc în canoele achiziționate de APDT Timiș în cadrul proiectului european „Eco Timiș – un nou produs turistic”.

Ridicările în balonul cu aer cald se vor face strict în funcție de condițiile atmosferice propice, la o ridicare putând participa trei-patru persoane.

Primăria Comunei Fârdea oferă gratuit turiștilor care ajung în zonă cu cortul locuri de campare cu acces la toalete publice. Aceeași primărie amenajează locuri de parcare speciale pentru cei care ajung la evenimente cu mașina personală. Ca în fiecare an, ISU Banat, Inspectoratul de Jandarmi Timiș, IPJ Timiș și Căpitănia Portului Timișoara vor sprijini buna derulare a evenimentelor de la Surduc.

Programul evenimentului

Sâmbătă, 22 iunie

9-11,30 – Ridicări în balon cu aer cald;

11,30-15 – Activități pe malul lacului – Târg cu vânzare de produse și ateliere interactive meșteșuguri locale Țara Făgetului și Arad;

11,30-15 – On the beach session (scenă);

15 – Deschiderea oficială;

15-20 – Activități pe mal – volei pe plajă, badminton, aventuri pentru copii Junior Adventures, Cicloturism Clubul Sportiv Gratzu;

15-16,30 – Evenimente pe lac – kaiac, canoe, plimbări cu barca, plimbări cu canoe Eco Timiș;

16,30-18 – Spectacol pentru copii cu Teatrul de păpuși Merlin;

18-22 – Ridicări în balon cu aer cald;

21,30 – Foc de tabără pe plajă;

18-22 – DJ: George Ailen, Mark Nova, Module;

22-23,30 – Concert Subcarpați;

23,45 – Foc de artificii.

Duminică, 23 iunie

8-9 – Concurs de pescuit pentru copii;

9-20 – Activități pe malul lacului – Târg cu vânzare de produse și ateliere interactive meșteșuguri locale (olărit, sculptură în lemn, opincărit) din Țara Făgetului și Arad;

9-20 – Activități pe mal: volei pe plajă, badminton;

9-11,30 – Ridicări în balon cu aer cald;

10-18 – Activități pentru copii cu Junior Adventures: barcă pe lac, aventuri;

11-12 – Evenimente pe lac: concurs kaiac, canoe, probă de înot;

12-14 – Evenimente pe lac: Defilare ambarcațiuni ISU Banat, parada ambacațiuni, întrecere bărci Dragon 2, plimbări cu canoe Eco Timiș;

12-14 – Cicloturism în împrejurimi Clubul Sportiv Gratzu;

14-17 – Muzică populară cu Mirela Petrean, Nicu Novac și Dana Gruescu;

18-20 – Ridicări în balon cu aer cald;

20 – Închiderea manifestării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se apropie Zilele Lacului Surduc. Programul sărbătorii

 1. PACAT DE EVENIMENT !!!

  Parcarea gasita de organizatori era un camp de buruieni la care a fost dat foc (sunt curios daca a existat aviz favorabil de la pompieri), politia obligandu-te sa parchezi in acest loc plin de cenusa .

  Aceasta parcare improvizata se afla la aprox 1 km de locul unde se tinea evenimentul astfel o familie cu copii era obligata sa mearga pe carosabil pe care circulau masini din ambele sensuri.

  De asemenea politia a fost partinitoare deoarece am vazut masini cu familii care intrau fara probleme catre locul evenimentului.

  In sfarsit dupa un drum greu pe o caldura dogoratoare am ajuns la eveniment care nu a fost semnalizat corespunzator unde am gasit multa mizerie asta si probabil din lipsa pubelelor sau cosurilor de gunoi (efectiv nu aveai unde sa arunci gunoiul)

  Sper ca PROTECTIA CONSUMATORULUI sa se autosesizeze in aces caz in asa fel incat sa avem pe viitor conditii decente .

  RUSINE ORGANIZATORILOR !!!

Lasă un răspuns