Se apropie data înscrierii copiilor la școală

clasa

Peste o săptămână, mai precis pe data de 24 februarie, inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ vor afișa planul de școlarizare pentru anul 2010/2021.

CITEȘTE ȘI: Programul Rabla electrocasnice continua și în 2020: câți bani poți primi

Părinții care vor să își înscrie copiii la școală vor putea să verifice circumscripția la care sunt arondați și să afle instituțiile în care se va realiza evaluarea dezvoltării psihosomatice a preșcolarilor care urmează să fie înscriși la școală înainte de de împlinirea vârstei de șase ani până în 31 august. Conform Ministerului Educației și Cercetării, evaluarea se va desfășura în perioada 25 februarie – 20 martie.

Între timp, în intervalul 4 – 23 martie, părinții vor putea completa, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Pe data de 1 aprilie (nu e păcăleală), în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar vor fi afișați candidații înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă. Cea de-a doua etapă debutează pe data de 22 aprilie, când se face comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar.

În perioada 23-30 aprilie, are loc depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Abia pe 7 mai se vor afișa rezultatele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *