Programul Rabla electrocasnice continua și în 2020: câți bani poți primi

rabla 5

Ministerul Mediului a anunțat că va acorda programului un buget de 30 de milioane de lei. De asemenea, estimează că va dispune de aproximativ 100.000 de vouchere pentru cei care își vor achiziționa electrocasnice noi prin programul Rabla electrocasnice 2020.
Prin programul Rabla pentru electrocasnice din acest an, cei interesați vor putea obține bani de la stat pentru cumpărarea de televizoare, mașini de spălat vase și aparate de aer condiționat portabile.
După cum stabilește Ordinul ministrului mediului nr. 1.172/2018, cei ce vor să-și înlocuiască electrocasnicele vechi vor putea primi vouchere cu următoarele valori:
– 200 de lei pentru a cumpăra mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și televizoare cu eficienţa energetică A și A+;
– 300 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
– 400 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++ și televizoare cu eficienţa energetică A++ și A+++.
Cei care vor să beneficieze de voucherele oferite prin programul Rabla electrocasnice 2020 trebuie să îndeplinească și câteva condiții:
– să aibă cel puțin 18 ani;

– să aibă domiciliul în România;

– să aibă documente de identitate valabile;

– să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la cel local

– să predea un electrocasnic uzat
Data oficială de lansare a programului nu a fost anunțată încă. De asemenea, este necesară aprobarea bugetului înainte ca oricare dintre programele derulate de statul român să poată începe. În 2019, programul rabla pentru electrocasnice a debutat pe 15 iulie.

ghidularadean


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *