Scumpirile apartamentelor din Timișoara continuă, dar cu frâna apăsată

Scumpirile apartamentelor din Timișoara continuă, dar cu frâna apăsată

Apartamentele din Timișoara au continuat să se scumpească în august, când piața rezidențială locală a păstrat tendința crescătoare constantă de la începutul anului în ceea ce privește prețurile de strigare. Astfel, prețul mediu cerut pe Bega pentru o locuință s-a majorat cu a crescut cu 0,4 procente în august, de la 1.343 la 1.349 de euro pe metru pătrat.

Este drept, totuși, că prețul apartamentelor nou-construite disponibile spre cumpărare în Timișoara au consemnat un ușor regres în cursul lunii trecute, mai precis de 0,1 la sută, de la 1.358 la 1.357 de euro pe metru pătrat util. Însă la categoria locuințelor vechi scoase la vânzare în Timișoara – acestea formând, de altfel, grosul ofertelor – s-a înregistrat un spor al mprețului mediu de 0,6 la sută, de la 1.339 de euro pe metru pătrat în iulie la 1.347 euro pe mp în august, după cum arată monitorizarea realizată de portalul imobiliare.ro.

Pe de altă parte, ritmul scumpirilor unităților locative din capitala Banatului este mai lent decât în celelalte mari orașe. astfel, în august s-a înregistrat o creștere a pretențiilor vânzătorilor în medie cu 2 la sută. S-a ajuns, astfel, la un preț mediu național de 1.508 de euro pe metru pătrat în marile municipii ale țării, față de 1.478 de euro/mp în luna anterioară.

Clujul, singura excepție de la regula națională

Dacă în Timișoara s-au consemnat în august cele mai lente scumpiri, la polul opus s-a situat Bucureștiul, cu cele mai accelerate creșteri de prețuri. Mai exact, de la o medie de 1.538 de euro pe metru pătrat util, s-a ajuns la 1.569 de euro/mp în capitala țării, unde prețurile apartamentelor din ansamblurile rezidențiale noi au crescut cu nu mai puțin de 2,9 la sută, în timp ce locuințele din blocurile vechi s-au scumpit cu 0,9 la sută.

Scumpirile au fost și la Brașov puternice în august, în medie cu 0,9 procente față de luna anterioară, ofertele majorându-se de la 1.429 de euro pe metru pătrat la 1.442 de euro/mp. La Constanța, prețul mediu de afișare a urcat cu 0,5 procente, de la 1.340 la 1.347 de euro pe metru pătrat.

CITEŞTE ŞI: Fritz: Am transmis procurorilor anticorupție o plângere penală împotriva a ceea ce suspectez că a fost o rețea de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primărie

În Iași, cu 1,1 la sută erau mai mari prețurile locuințelor în august comparativ cu iulie, asta însemnând, valoric, un plus de la 1.119 euro pe metru pătrat, la 1.131 de euro/mp.

Excepția de la regulă a constituit-o Cluj-Napoca, municipiul care întrece de multă vreme Bucureștiul la prețurile apartamentelor, care pe Someș au scăzut în august cu 0,3 la sută, ajungându-se la 1.973 de euro pe metru pătrat, față de 1.979 de euro/mp cu o lună mai devreme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *