Scrisoare de susținere a Laurei Codruța Kovesi, semnată de câţiva magistrați din Banat

toader kovesi

Pe fondul problemelor și a tensiunilor create în cadrul instituțiilor juridice din România, culminate cu cererea ministrului justiției de revocare a procurorului-șef al DNA, peste 1.000 de procurori, judecători și auditori de justiție (cursanți ai Institutului Național al Magistraturii) au semnat o scrisoare deschisă prin îi care cer lui Tudorel Toader să respecte independența procurorilor și a judecătorilor, să lase politica anticorupție să continue a fi pusă în aplicare și să înceteze atacurile nefondate împotriva magistraților.

”Rapoartele MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare al Comisiei europene – n. r.) subliniază constant faptul că ar trebui să se întreprindă măsuri suplimentare pentru a furniza un sprijin adecvat magistraților împotriva cărora sunt îndreptate critici ce subminează independența justiției, nicidecum recomandarea că ar fi necesare asalturi ale Ministrului Justiției (între altele, membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, garantul constituțional al independenței justiției) asupra judecătorilor și procurorilor din România, cu precădere a colegilor din Direcția Națională Anticorupție, subrogându-se autorităților judiciare cu atribuții constituționale în materie.

Dintre semnatari, 32 sunt judecători și procurori care își desfășoară activitatea la instanțele și parchetele din județele Timiș și Caraș-Severin. În România, activează aproximativ 7.500 de magistrați (dintre care majoritatea sunt judecători – circa 4.800).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Scrisoare de susținere a Laurei Codruța Kovesi, semnată de câţiva magistrați din Banat

  1. Sa si-o ia acasa! Astia nu sustin DNA ca si institutie ci persoana actualului procuror-sef, viitor politician LCK. Si eventual sa il ia si pe Dragnea si trupa, ca toti sunt o apa si un pamant. Doar naivii mai cred ca gasca aceasta care a ocupat si jefuieste tara (pdl, psd, pnl, pmp, usr, etc) inseamna mai mult decat nise profitori ordinari. Dragnea, Codrin, Iohannis, Kiovesi… aceeasi belea pe capul romanilor!

Lasă un răspuns