Fost magistrat, trimis pentru a treia oară în judecată

florita bolos

Fosta judecătoare Floriță Boloș a fost trimisă, pentru a treia oară, în judecată de procuorii DNA Timișoara pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual, ambele în formă continuată.

Potrivit DNA, inculpata, în calitate de magistrat la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat, în cursul anului 2011, un număr de șase hotărâri judecătorești, prin care în mod nelegal s-a transferat în patrimoniul reclamantului (societate comercială) din cauzele civile respective dreptul de proprietate asupra a 254 parcele de teren (404,85 ha), situate în extravilanul comunei Zărand, județul Arad, care au făcut obiectul judecății.

Floriță Boloș a reținut în mod nereal, în cuprinsul sentințelor, faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâții au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în cererile de chemare în judecată și că pârâții din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică.

Soluțiile din dosare au fost pronunțate în absența persoanelor care în mod real au avut calitatea de părți (titularii dreptului de proprietate) și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii, prin care reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au făcut obiectul judecății.

Prin această conduită, inculpata a determinat obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru societatea beneficiară a dreptului de proprietate asupra suprafeței de 404,85 ha teren și a determinat cauzarea unui prejudiciu total de 39.802,87 lei Primăriei Municipiului Timișoara, prin faptul că nu s-au încasat la bugetul local sumele corespunzătoare taxelor de timbru aferente.

În iulie 2013 și în iulie 2016, Floriță Boloș a mai fost trimisă în judecată tot de procurorii anticorupție în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni similare. În cauzele respective, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe inculpată la pedepse de patru și șapte ani închisoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fost magistrat, trimis pentru a treia oară în judecată

Lasă un răspuns