Scrisoare de recomandare pentru Timișoara 2021

tm2021

În luna iunie, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană a primit vizita membrilor comisiei de monitorizare, compusă din Agnieszka Wlazel, Jiri Suchanek, Raluca Velisar, Valentina Iancu, reprezentantul Comisiei Europene, Gerald Colleaux, și al Ministerului Culturii și Identității Naționale, Andreea Reisz.

CITEŞTE ŞI: Căutând-o pe Dalinda. Povestea artistului timișorean care a înregistrat peste 135 de milioane de vizualizări pe YouTube doar cu o piesă

În urma vizitei la fața locului și a monitorizării activității asociației precum și a conținutului programului cultural, în urma discuțiilor și întâlnirilor avute cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, ai Consiliului Județean Timiș, ai Ministerului Culturii și Identității Naționale, ai organizațiilor și instituțiilor de cultură din oraș și ai societății civile, ai Consiliului Director și ai echipei executive, Comisia de monitorizare a elaborat o scrisoare de recomandare pentru această etapă.

Membrii comisiei se arată mulțumiți de progresele înregistrate de Asociația Timișoara- Capitală Culturală Europeană în condițiile de operare existente, de faptul că dimensiunea europeană este vizibilă în toate acțiunile și proiectele organizate de echipă, precum și de modalitățile de abordare în ceea ce privește consolidarea și dezvoltarea resurselor pentru implementarea cu succes a unui astfel de proiect la scară europeană.

CITEŞTE ŞI: Campanie de colectare a deşeurilor voluminoase şi periculoase

De asemenea, recomandările identificate în scrisoare sunt de natură atât legislativă, cât și financiară privind modalitățile și termenele de finanțare a poiectului Timișoara 2021 de către autoritățile locale și centrale, în regim multianual. Scrisoarea poate fi citită integral pe http://www.timisoara2021.ro/wp-content/uploads/2018/08/LETTER-visit-Timisoara_2072018_FINAL.pdf

„Juriul și-a exprimat încrederea în capacitatea Asociației TM2021 de a implementa proiectul, iar autoritățile publice prezente la întâlnirile Comisiei au dat asigurări că mecanismele financiare și fluxul de bani vor fi îmbunătățite.

Toți cei prezenți au înțeles că Timișoara 2021 nu e doar un proiect al orașului, ci unul de importanță națională și europeană. Asociația va fi în măsură să pună în aplicare proiectul într-un mod mai alert odată ce fluxul financiar va fi constant și asigurat și de către Ministerul Culturii și își dorește să reformeze organizația la nivel de membri, consiliu director, iar la nivelul echipei executive, prin recrutări, conform planurilor din dosarul de candidatură.

De asemenea, asociația va lansa un apel deschis la propuneri de proiecte, odată ce procedurile și dreptul de a organiza o asemenea competiție vor fi clarificate cu Primăria Municipiului Timișoara. Este foarte important că toate autoritățile publice au fost de acord să sprijine proiectul pentru ca anul 2021 să fie unul de succes”, a declarat Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara-Capitală Culturală Europeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns