Şcolile şi grădiniţele din Timiş vor fi ÎNCHISE luni şi marţi!

frig in scoli

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Timiş vor fi închise luni şi marţi, la solicitarea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Măsura a fost luată datorită temperaturilor extrem de scăzute din ultimele zile, care se vor menţine şi în perioada următoare.

Decizia vizează toate şcolile şi grădiniţele de pe raza judeţului.

„La solicitarea noastră, s-a reunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În peste 60 la sută din unităţile de învăţământ există situaţii în care nu ne puteam desfăşura activitatea corespunzător, din cauza temperaturilor extreme. Sunt şcoli unde există un randament scăzut al gazului şi al centralelor termice. De asemenea, sunt copii navetişti care sunt expuşi la ger, sunt microbuze care nu au pornit şi nu ştim dacă vor porni mâine dimineaţă. Mulţi copii parcurg de acasă şi până la şcoală distanţe lungi, iar la – 15 grade este periculos pentru sănătatea şi siguranţa lor”, a afirmat Aura Danielescu, şefa ISJ Timiş.

Orele de luni şi marţi vor fi recuperate până la finele semestrului.

În unitățile școlare va fi asigurată permanența, nu doar de către directori, ci și de cadre didactice, care îi vor supraveghea pe elevii care sunt, totuși, trimiși la școală de părinți. Orele vor fi reluate miercuri, de la ora 8.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *