Moș EduCrăciun a… contabilizat scrisorile studenților timișoreni

mindshub

Campania prin care studenții timișoreni au avut ocazia de a-și face auzite dorințele în fața lui Moș EduCrăciun s-a încheiat cu succes zilele trecute, scoțând la iveală aspecte interesante legate de ceea ce tineretul studios ar dori să se îmbunătățească în sistemul de învățământ superior.

Organizată de MindsHub, o echipă formată din 16 studenți timișoreni care își doresc „să schimbe în bine fața educației”, cărora li s-au alăturat șapte organizații studențești din orașul de pe Bega, campania a fost realizată în mod exclusiv de către și pentru cei aflați pe băncile facultăților, fără a avea vreo afiliere cu mediul academic.

Moș EduCrăciun a adunat peste 480 de scrisori de la tineri. La capitolul dorințe, 45 la sută dintre participanții la campanie au vorbit despre necesitatea locurilor de practică, orientate spre partea aplicativă a ceea ce ei studiază, iar 30 la sută au menționat nevoia unei infrastructuri moderne în cadrul facultăților și o curriculă adaptată cerințelor pieței muncii.

Amintită în proporție de 25 la sută, relația profesor-student a fost, de asemenea, una dintre soluțiile apreciate de studenți pentru progresul în carieră.

Alte mențiuni au făcut referire la accesul la informații de actualitate și mentorat (40 la sută), accesul la oportunitățile de piață (18 la sută), respectiv burse și bugete pentru materiale didactice (14 la sută).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns