Școlile nu se închid dacă rata de infectare trece de 6 la mie

Ministrul Educației: ”Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală” / "Nu susţin vaccinarea obligatorie a profesorilor"

Școlile nu se închid dacă rata de infectare trece de 6 la mie.

O decizie îndelung așteptată de părinți, dar și de actorii implicați în actul educațional a fost luată, miercuri seara, la București.

Decizie în unanimitate

„Referitor la scenariile de functionare a școlilor, astăzi, 29 septembrie 2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competențe medicale/epidemiologice):

CITEȘTE ȘI:Timișoara, în pragul unui colaps economic. Va fi prăpăd, scapă cine poate!  

  1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.
  2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

„Tot acest proces se va finaliza până vineri”

După această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate. Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, se arată într-o declarație de presă a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.