Şcolile din Timiș distribuie către părinți formularul de consimțământ pentru testarea elevilor

cazuri noi

Şcolile din Timiș au început să distribuie părinților formularul de consimțământ pentru testarea elevilor. Testul antigen poate fi aplicat în condițiile în care un elev prezintă simptome sugestive COVID-19 sau a fost în contact cu o persoană confirmată pozitiv COVID-19.

În formular, părinții sau tutorii legali trebuie să specifice dacă sunt de acord ca testarea să fie făcută în două situații: doar în prezența acestora sau în absența lor, la recomandarea personalului medical.

Şcolile din Timiș au început să distribuie către părinți formularul de consimțământ pentru testarea elevilor

Completarea formularului nu este obligatorie și nu trebuie completată de părinții ai căror copii au împlinit 18 ani.

Decizia autorităților de a-i testa pe elevi a stârnit și reacții potrivnice în rândul părinții. Unii dintre ei nu sunt de acord cu testarea, alții refuză să semneze formularul. Pe de altă parte, reprezentanți ai părinților și ai organizațiilor de elevi din țară au solicitat ca la apariția unui caz de Covid-19 într-o clasă, toată lumea din școală să fie testată, nu numai persoanele nevaccinate.

Într-o intervenție televizată la Digi24 din 14 septembrie, ministrul educației Sorin Cîmpeanu a declarat că ”nu există obligativitatea testării elevilor până la atingerea pragului de 6 la mie”.

Potrivit Ordinului de ministru 5.196 din 3 septembrie 2021, cursurile suspendate pentru clasa în care a fost depistat un caz de îmbolnăvire cu COVID-19 se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.

CITEŞTE ŞI: Localitățile din Timiș care au rată de infectare de peste 3 la mie. Situația în țară

Testarea elevilor se realizează de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul Direcției de Sănătate Publică.

Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora, cu excepția celor din clasele VII-XII/XIII vaccinați și a celor care au fost confirmați pozitiv, pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testării care pot continua procesul didactic față în față.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Şcolile din Timiș distribuie către părinți formularul de consimțământ pentru testarea elevilor

  1. Nicaieri in Europa nu se mai face testul asta in gura. Doar in nas si in China au inceput sa testeze oamenii in gaoz, in ochiul maro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *