Școli și grădinițe din Timiș în care cursurile încep fără autorizație de funcționare

scoli paraginite

În județul Timiș mai sunt șase unități de învățământ care nu dețin încă autorizație sanitară de funcționare, iar potrivit inspectoratului școlar, unele nici nu o vor obține pe parcursul anului școlar care va începe în 9 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Avertizare de călătorie în Grecia. Care sunt zonele turistice faimoase cu risc major de incendii

În prezent, nu deține autorizație sanitară de funcționare Școala primară din Cliciova (comuna Bethausen), deoarece unitatea de învățământ nu are apă curentă și canalizare. În școală nu există nici grupuri sanitare amenajate conform standardelor.

Nici Grădinița cu program normal din această localitate– nu are o asemenea autorizație, tot din aceleași cauze. Având intrarea direct din stradă și fără existența unui vestibul și a unei compartimentări la grupurile sanitare,

Grădinița cu program normal Ivanda, din comuna Giulvăz, se află în aceeași situație. Autorizația sanitară de funcționare lipsește și la Grădinița cu program normal din Topolovățu Mare, unde clădirea este recent intabulată, iar autorizația este în curs de soluționare. Nu are autorizație nici grădinița cu program normal din Sânpetru Mic, din comuna Variaș, care nu dispune de apă și avea grupuri sanitare în curte. Între timp, în cadrul unității preșcolare au avut loc lucrările pentru remedierea acestor deficiențe, iar execuția lor este finalizată și urmează să fie obținută autorizația.

Cea de-a șasea unitate de învățământ fără autorizație sanitară de funcționare este Grădinița cu program normal din Folea (comuna Voiteg), unde au fost executate lucrări la acoperiș, urmează lucrări de reparații la fațadă, în interior sunt executate lucrări de igienizare și modernizare, iar mobilierul este parțial uzat. Aceste școli pot funcționa, însă, și fără această autorizație, cu asumarea responsabilității directorului unității de învățământ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns