Şcoala din Dudeştii Noi, modernizată cu bani europeni, prin ADR Vest

O nouă școală din această parte de ţară va fi refăcută și modernizată cu bani europeni, prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).

Vineri a fost semnat contractul de finanțare pentru „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Școlii Gimnaziale din localitatea Dudeștii Noi, Județul Timiș”.

Se va interveni la clădirea școlii de pe Calea Sânandreiului nr. 5, care va avea o suprafață construită de 2.908 metri pătrați după extindere.

Imobilul actual va fi extins pe orizontală și ulterior va fi realizată o supraetajare pe amprenta rezultată a întregului parter.

Clădirea existentă va fi reabilitată termic, vor fi realizate o şarpantă cu învelitoare de ţiglă ceramică și accese pentru persoanele cu dizabilități, se vor schimba instalaţiile şi branşamentele actuale, vor fi achiziționate echipamente IT de ultimă generație, mobilier și alte dotări.

Proiectul, derulat prin ADR Vest, are o valoare totală de aproape 8 milioane de lei, din care 7,8 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Durata de implementare este de 21 de luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns