SCM USV Timișoara dă 12 jucători la selecționata România A! Tricolorii vor întâlni Italia A

SCM USV Timișoara dă 12 jucători la selecționata România A! Tricolorii vor întâlni Italia A

SCM USV Timișoara dă 12 jucători la selecționata România A! Tricolorii vor întâlni Italia A

Naționala de rugby a României a intrat în anul participării la o nouă ediție a Cupei Mondiale, ce va avea loc în Franța. În perspectiva acestei competiții, dar și a Rugby Europe Championship, Federația a făcut demersuri ca stejarii să joace un meci de verificare încă din luna ianuarie.

Sub titulatura România A, tricolorii vor întâlni Italia A, sâmbătă, 21 ianuarie, la Viadana, pe stadionul Luigi Zaffanella, de la ora 15:00 (ora României).

SCM USV Timișoara dă 12 jucători pentru această acțiune, care prevede și un cantonament de două săptămâni. Este vorba despre Ciprian Chiriac, Eugen Căpățînă, Laurențiu Nica, Lucian Mureșan, Vlad Neculau, Kemal Altinok (din pachetul de înaintare), Gabriel Rupanu, Alin Conache, Marius Saimionescu, Stephen Shennan, Corrado Ștețco (din linia de treisferturi), dar și Mihăiță Lazăr, care va face parte din staff-ul tehnic al naționalei, ca antrenor pentru jocul în grămada ordonată.

Cei 12 se prezintă duminică, 8 ianuarie, la București, la sediul FRR, unde are loc reunirea.

„Este o oportunitate foarte bună pentru jucători, dar și pentru staff pentru că, așa cum știm, este foarte greu să debutăm în Rugby Europe Championship fără meciuri de pregătire. Această partidă vine foarte bine având în vedere că ne reunim imediat după începutul anului, pe 9 ianuarie și cele două săptămâni de pregătire vor fi concretizate într-un meci. Mă bucur că vom avea un oponent puternic și că va fi un test bun în care îi vom putea vedea la lucru pe mulți dintre jucătorii pe care îi avem în vedere”, a declarat selecționerul Eugen Apjok via Rugby Romania.

CITEȘTE ȘI: Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara reiau antrenamentele. Vor fi și două meciuri amicale cu Potaissa Turda

Pe de altă parte, echipa timișoreană se reunește luni, 16 ianuarie, pentru a pregăti sezonul 2023, estimat a porni la drum pe 1 aprilie, conform rugby.scmtimisoara.ro.

Foto: twitter.com/rugbyromania


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *