SCM Timişoara, mai aproape de Final Four

„Leii” din Banat au câştigat prima manşă a „dublei” cu Dinamo Bucureşti din Cupa României.

Baschetbaliştii alb-violeţi s-au impus cu 86-75 (32-26, 13-18, 19-14, 22-17), în această seară, pe parchetul sălii „Constantin Jude”, în faţa grupării pregătite de Tudor Costescu, selecţionerul României şi fost antrenor pe Bega.

Vladan Vukosavljevici a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 32 de puncte, la care a adăugat 11 recuperări şi două pase decisive în aproape 37 de minute de joc. Un double-double ce a asigurat succesul gazdelor, care s-au plâns în câteva rânduri de deciziile brigăzii de arbitri.

Ceilalţi realizatori în alb-violet au fost Octavian Popa-Calotă (22p), Sherwood Brown (16p), Marko Stojadinovici (8p), Brandon Randolph (5p) şi Dragoş Diculescu (3p).

De la Dinamo s-au evidenţiat Michael Deloach (19p) şi Ousmane Barro (18p).

Lovitura simbolică de start a fost dată de Horia Cardoş, fost finanţator al clubului de volei feminin Agroland Timişoara.

„S-a terminat o jumătate de meci, ne aşteaptă un alt joc dificil, în deplasare. Astăzi a trebuit să mă uit spre tribună pentru a-mi da seama dacă evoluez acasă sau în deplasare. A fost o luptă grea, trebuie să rămânem concentraţi pentru a merge mai departe”, a spus la final căpitanul Octavian Popa Calotă.

Meciul-retur dintre cele două echipe, decisiv pentru calificarea la turneul final al Cupei României, se va disputa miercurea viitoare în capitală.

0 Comments

No Comment.