SCM Timişoara a rămas fără echipa de baschet feminin

Echipa de baschet feminin SCM Timişoara a aruncat prosopul din cauza problemelor financiare! Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al clubului de pe Bega şi vine la mai puţin de doi ani de la înfiinţare.

Alb-violetele au încheiat primul sezon în Liga Naţională pe locul al cincilea şi au jucat în semifinele Cupei României. „Îmi pare foarte rău de fete, îmi pare rău că s-a luat decizia de a se desfiinţa această echipă, dar totul se întâmplă din cauza problemelor financiare.

CITEȘTE ȘI: Viața lui Cătălin s-a stins pe Facebook! Era la volan și stătea pe telefon, iar ultimul mesaj a fost trimis de mama acestuia

Totul se restrânge în acest sezon şi vorbesc la nivel de SCM, unde nu suntem doar noi, sunt mai multe secţii şi toate au aceeaşi problemă.

Nu am fost martor la această decizie a Consiliului de Administraţie, din care şi eu fac parte, pentru că eram în concediu. S-a votat în unanimitate.

Durerea ar fi fost şi mai mare dacă aş fi fost de faţă. Aşa a trebuit doar să mă împac cu pierderea fetelor.

Sunt nefericit cu această decizie, dar nu am ce face, aş fi fost singur împotriva tuturor. Doar eu ştiu ce muncă am dus pentru a crea această echipă. În toamna anului 2016 am pornit de la zero, putem spune că am început peste noapte, pentru că noi nu eram înscrişi în campionat cu zece zile înainte de startul ligii a doua.

CITEȘTE ȘI: Tânăr bătut cu pumnii și picioarele! Poliția l-a rugat să-i urmărească pe atacatori în trafic

Am format o echipă împreună cu antrenoarea Vera Gavrilă, cu junioarele, am pornit la un drum foarte greu.

La început, formaţia fiind foarte tânără, am avut şi insuccese. Nu ne gândeam că vom promova din primul an.

În iarnă, după lungi negocieri, am adus câteva jucătoare cu experienţă, pe Monika Brosovszky, o mare doamnă a baschetului românesc, în faţa căreia mă înclin de fiecare dată cu mult respect, pe Irina Borş, Adina Pop, care a renunţat la Liga Naţională pentru a se alătura unui proiect despre care nu ştiam dacă va avea promovarea ca finalitate, pe Cristina Badi, Selena Kirberg, fete excepţionale, cărora le mulţumesc din suflet.

Împreună cu ele, în partea a doua a sezonului am câştigat practic tot şi am promovat.

Cu o bună parte dintre ele am continuat şi în prima divizie şi am făcut o echipă frumoasă, cu rezultate mulţumitoare pentru primul an în elită.

Ţinând cont de bugetul avut, noi suntem foarte mulţumiţi. Maegan Conwright a plecat în Rusia pentru un contract foarte bun.

La Young şi Kiriienko am renunţat noi, deoarece în acel moment am crezut că vom avea o parte a doua a sezonului foarte dificilă şi ne-am spus că ar fi productiv să le dăm mai multe şanse jucătoarelor române din lot.

Le-am păstrat pe Lloyd şi Burdgess şi, paradoxal, echipa a mers mai bine decât în formula cu cinci străine. În această perioadă m-am ataşat foarte mult de fete, am început să merg cu ele în deplasări, căci în prima parte am fost mai mult cu băieţii.

S-a creat o coeziune foarte frumoasă între românce şi straniere, am avut de-a face cu un grup frumos şi de aceea îmi pare foarte rău de cele petrecute. Lloyd a afirmat deseori până la această decizie a desfiinţării că ar vrea să rămână la Timişoara, în ciuda faptului că are oferte mai bune.

S-a ataşat de echipă, de oraş, de oameni.

Burdgess a înţeles mai greu problemele financiare, dar când a văzut că facem eforturi să le rezolvăm s-a dedicat echipei.

Monika Brososvszky a avut evoluţii extraordinare la 44 de ani, a fost un lider, de ea poate îmi pare cel mai rău. Nu vreau să uit pe nimeni.

Romina Filip, căpitanul echipei şi o fată de caracter, timişorencele Dora Ardelean şi Adina Stoiedin, junioarele Ana Ivăşchescu, Roxana Pane şi Diana Lupu, Adina Pop şi, nu în ultimul rând, febleţea mea, Anda Bota.

Dacă ştiam că se ajunge aici, le spuneam din timp să-şi caute echipe, căci destule cluburi şi-au făcut loturile.

Ele îşi doreau să continue aici şi nu au iniţiat negocieri cu alţii. Până la urmă şi noi am amânat un pic momentul anunţului, pentru a le oferi posibilitatea să-şi găsească echipe şi să nu le scadă foarte mult pretenţiile salariale.

Sper să-şi găsească angajamente, sunt baschetbaliste de valoare şi de caracter.

Îmi pare atât de rău că nu mai avem ocazia să lucrăm împreună, dar poate le va rezolva timpul pe toate şi vom avea din nou echipă de fete”, a declarat Ilie Triţoiu, preşedintele secţiei de baschet din cadrul SCM Timişoara.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns