Schimbări pentru elevi şi profesori. Ecaterina Andronescu vrea să renunţe la manualul unic

ecaterina andronescu

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, vrea să renunţe la manualul unic întrucât, spune ea, manualele nu s-au ridicat la standardele cerute.

„Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri.

Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru Ştirile PRO TV.

Manualul unic a fost introdus în timpul mandatului fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care declara că prin această măsură vrea să scape de „baronii manualelor”.

Astfel, Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a trecut Editura Didactică şi Pedagogică în subordinea Ministerului Educaţiei şi a desemnat-o să editeze manualele şcolare.

Ordonanţa a fost atacată la Curtea Constituţională, iar judecătorii au decis că Ministerul Educaţiei nu trebuia să reorganizeze Editura Didactică şi Pedagogică prin ordonanţă de urgenţă, ci printr-o hotărâre care să treacă prin Parlament. Legea manualului ar urma acum să fie modificată în Parlament, conform romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Schimbări pentru elevi şi profesori. Ecaterina Andronescu vrea să renunţe la manualul unic

  1. A fost N ani ministra a educatiei si inca mai cauta „calea cea buna”. Penibila, nu degeaba a pus-o Dragnea din nou in functie, are calitatea cea mai cautata de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *