Programul „Prima Casă”, pus în pericol de darea în plată

apartamente Timisoara

Darea în plată va ucide programul „Prima Casă”. O spun bancherii, care atrag atenția că există motive reale de îngrijorare.

Dacă legea dării în plată se va aplica și în cazul împrumuturilor garantate de stat, programul se va anula. Mai mult, din cauza măsurilor sociale adoptate de Executiv în ultimul timp, majorarea salariilor de pildă, există riscul ca statul, prin Ministerul Finanțelor Publice, să nu mai poată suporta aceste garanții.

Programul „Prima Casă” a fost lansat în 2009.

De atunci, peste 200 de mii de români și-au cumpărat locuințe prin acest program.

Florin Dănescu, președintele Asociației Băncilor:

„Trebuie să existe motive de îngrjorare, în primul rând pentru clienți, pentru că sunt 250.000 de tineri care și-au luat case prin programul „Prima Casă” și care a fost cândva un produs exemplar, funcționând ca împărțirea riscului între stat și bănci.

Dacă noi spunem că apare darea în plată pe Prima Casă, asta înseamnă că nu mai poate fi împărțit acest risc și înseamnă că programul nu mai există. Și atunci debitorii potențiali, în primul rând, debitorii trebuie să fie îngrijorați, apoi băncile și apoi statul și s-ar pune întrebarea dacă cumva nu dorește să mai garanteze. E o problemă foarte serioasă”, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *