Schimbări majore în sudul Timișoarei

str. versului 1

Despre reabilitarea Străzii Versului – una dintre cele mai năpăstuite din punct de vedere edilitar din Timișoara – se tot vorbește de câțiva ani. Lucrarea a fost pritocită o vreme, dar, până la urmă, în toamna anului trecut, a pornit, spre bucuria locuitorilor.

Sistematizarea Străzii Versului costă bugetul local două milioane de lei plus TVA. Din păcate, șantierul nu a mers atât de repede pe cât și-ar fi dorit municipalitatea, precum și oamenii din zonă, termenul de execuție fiind, conform contractului, de patru luni. str. versului 2
La fața locului, semnele că se lucrează sunt limpezi, iar schimbarea în bine se observă clar. Au apărut locurile de parcare cu dale, în locul celor improvizate în praf sau noroi, conturându-se și pistele pentru biciclete.

Una dintre observațiile locatarilor este că frumoasele jardiniere cu flori au fost poziționate chiar lângă spațiile pentru mașini, ceea ce creează unele dificultăți la parcare. Oamenii și-ar dori ca florile să fie amplasate de cealaltă parte a pistei, unde este loc suficient și nu există nici un risc de ciocnire cu autoturismele. str. versului 3

O altă problemă o constituie intrările în blocuri, de unde se iese direct în noroi dacă plouă, poate acestea ar fi trebuit rezolvate cu prioritate. Oricum, pentru cei care știu cum arăta biata stradă, nu mai lungă de 520 de metri, finalizarea șantierului va echivala cu intrarea acesteia în civilizația urbană.

La „Baricada” veche

Nu departe de Strada Versului, se află un alt șantier, cel de la poarta de pe Calea Girocului, cunoscută celor din zonă drept „Baricada”. poarta Girocului 1Aici se sapă de zor pe partea de pe strada Mareșal Averescu, utilajele făcând un zgomot infernal și lăsând la vedere o conductă foarte groasă, care aparține, cel mai probabil, de Colterm. poarta Girocului 2Atât rețeaua de termoficare, cât și cea de gaz metan trebuie mutate în subteran, pentru ca așa-zisa poartă să fie desființată, spre dezamăgirea unor nostalgici. poarta Girocului 3Este de sperat că după dispariția „Baricadei”, va fi finalizat cu adevărat și șantierul de lărgire la patru benzi a Căii Girocului, care nu arată bine deloc nici acum, trotuarele lăsând mult de dorit, în special înspre intersecția cu strada Mareșal Prezan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Schimbări majore în sudul Timișoarei

  1. Eheeee, sunt atâtea lucrări, de terminat … Tipic, firmelor de construcții : iau, prea multe lucrări și n-au muncitori ! Îi mută de la o lucrare, la alta ! Când o să văd, 20 muncitori, pe Martirilor ?!?

  2. Mai rau nici ca se putea.Odata ca baricada e un simbol al revolutiei,iar in al doilea rind termoficarea si apa au functiionat binisor iar asa zisi „mesteri” de acum nu le vor face functionale ca altadata si prostimea de populatie din zona care nu a protestat pentru aceste aberatii va avea de suferit caci prostia se plateste.

Lasă un răspuns