Schimbări importante pentru șoferi de la data de 1 septembrie. Și patronii de firme sunt vizați

rar

Schimbări importante pentru șoferi de la data de 1 septembrie. Înmatricularea anumitor categorii de mașini nu va mai fi posibilă, la fel ca și solicitarea restituirii taxei de primă înmatriculare.

Termenul de depune a cererilor a expirat la 31 august, iar cei care nu au depus actele nu vor mai putea să-și ia banii înapoi.

Pe de altă parte, deținătorii de firme sunt obligați să-și schimbe casele de marcat.

CITEŞTE ŞI: Accident cu români în Ungaria. Un copil şi o femeie au murit. Trei români sunt răniţi

Schimbări importante pentru șoferi de la data de 1 septembrie, întrucât legislația s-a modificat cu privire la înmatriculările auto. Anumite categorii de vehicule nu mai pot fi înmatriculate în România, potrivit legislației europene. Mașinile care nu mai pot fi înmatriculate sunt clasificate pe anumite categorii, respectiv, dubițele, microbuzele sau autoutilitarele.

„În contextul intrării în vigoare a prevederilor Regulamentului UE, Nr. 1151/2017, al Comisiei, privind omologarea vehiculelor, vehiculele noi din categoriile M1, M2 şi N1 clasa I, omologate NEDC (categoria vehiculului se regăseşte la rubrica „ J „ din Cartea de identitate a vehiculului emisă de RAR) trebuie înmatriculate până la data de 31.08.2018.

Din aceste considerente, deţinătorii unor astfel de autovehicule trebuie să se prezinte, fără programare, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, din cadrul Instituţiei Prefectului, în a căror rază de competenţă îşi au domiciliul sau sediul (reşedinţa, în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate), până la data de 30.08.2018, în vederea depunerii documentelor de înmatriculare”, a precizat Biroul de relații publice, al Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, pentru libertatea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns