Schimbare radicală a vremii! Avertisment de ultimă oră al meteorologilor

Meteorologii anunță că, în intervalul 13 februarie, ora 20 – 15 februarie, ora 15, vor avea loc precipitații în extindere, moderate și local însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre vest, și vor cuprinde toată țara. În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp și, pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane. Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri, în Munții Banatului, precum și în zona deluroasă din Banat, vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

0 Comments

No Comment.