Scenariul autorităţilor pentru evitarea unui lockdown: închiși în casă, în serile de weekend, şi închiderea mall-urilor

Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie test PCR obligatoriu la intrarea în țară și pentru vaccinați

Numărul cazurilor de COVID-19 creşte de la o zi la alta. Opt judeţe şi Capitala sunt deja în scenariul roşu. Oficialii exclud varianta unui lockdown, însă s-ar putea impune noi restricţii precum închiderea mall-urilor. În weekend după ora 18.00 s-ar putea ieşi din casă doar cu declaraţie pe proprie răspundere, conform observatornews.ro.

Evoluţia pandemiei i-a băgat în şedinţă în weekend pe oficialii care gestionează criza: premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, şeful DSU, Raed Arafat, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Întrebarea la care o ţară aşteaptă răspunsul este dacă ne ameninţă sau nu un nou lockdown?

Raed Arafat, şef DSU: Această ședință a fost numai pentru a analiza, a dezbate de fapt cu toții care sunt în jurul mesei. Analiza se face și în următoarele două, trei zile, urmând să se vină cu concluziile finale. Astăzi nu s-a luat nicio decizie.

O altă propunere a specialiştilor ar fi închiderea mall-urilor în weekend. O decizie similară a fost luată în Timişoara, dar premierul s-a opus în urmă cu două săptămâni extinderii acestei măsuri în toată ţara.

Continuarea pe observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *