Scenariul autorităţilor pentru evitarea unui lockdown: închiși în casă, în serile de weekend, şi închiderea mall-urilor

Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie test PCR obligatoriu la intrarea în țară și pentru vaccinați

Numărul cazurilor de COVID-19 creşte de la o zi la alta. Opt judeţe şi Capitala sunt deja în scenariul roşu. Oficialii exclud varianta unui lockdown, însă s-ar putea impune noi restricţii precum închiderea mall-urilor. În weekend după ora 18.00 s-ar putea ieşi din casă doar cu declaraţie pe proprie răspundere, conform observatornews.ro.

Evoluţia pandemiei i-a băgat în şedinţă în weekend pe oficialii care gestionează criza: premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, şeful DSU, Raed Arafat, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Întrebarea la care o ţară aşteaptă răspunsul este dacă ne ameninţă sau nu un nou lockdown?

Raed Arafat, şef DSU: Această ședință a fost numai pentru a analiza, a dezbate de fapt cu toții care sunt în jurul mesei. Analiza se face și în următoarele două, trei zile, urmând să se vină cu concluziile finale. Astăzi nu s-a luat nicio decizie.

O altă propunere a specialiştilor ar fi închiderea mall-urilor în weekend. O decizie similară a fost luată în Timişoara, dar premierul s-a opus în urmă cu două săptămâni extinderii acestei măsuri în toată ţara.

Continuarea pe observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.