Scenariu optimist al unui medic ATI: Când am putea scăpa de masca de protecție

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul liber, neconstituțională. Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat că putem fi purtători de SARS-CoV-2 chiar și după vaccinarea împotriva COVID-19, boala produsă de virusul respectiv, motiv pentru care va trebui să purtăm măști de protecție o perioadă de timp. Deși vaccinul creează anticorpii necesari pentru a împiedica virusul să mai infecteze celulele organismului, el poate fi prezent în corp și l-am putea transmite celorlalți pentru că încă „nu există un grad de imunizare colectivă care să permită tuturor să se apere împotriva infectării cu acest virus”, conform stiripesurse.ro.

Radu Țincu a făcut mai multe precizări, miercuri seară, în direct pe B1 TV, la „Bună, România” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, despre virusul SARS-CoV-2 și boala produsă de acesta, COVID-19.

Întrebat cât timp crede că va mai fi nevoie de purtarea măștii de protecție, Radu Țincu a afirmat:

„Din punctul meu de vedere, cred că măsurile restrictive vor putea fi ridicate progresiv în momentul în care atingem un grad de imunizare colectivă de peste 70%. Tot științific, știm faptul că dacă avem un grad de imunizare de turmă, care să cuprindă 70% din populația unei comunități, transmiterea virusului în comunitate este aproape absentă. În momentul acesta, dacă mergem pe ideea că vom finaliza campania de vaccinare în luna septembrie, probabil că, începând cu luna octombrie-noiembrie a acestui an, cel mai probabil aceste măsuri vor fi retrase progresiv, însă pentru acest scenariu este necesar ca această campanie de vaccinare să poată fi finalizată în luna septembrie a anului 2021”.

Citeşte mai multe pe stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Scenariu optimist al unui medic ATI: Când am putea scăpa de masca de protecție

  1. mancator de kkt. cu alte cuvinte vor control absolut, iar orice paduche paznic la „OȘANU” va sti fisa mea medicala.

    SA VA FIE RUSINE – Ceausescu era mic copil pe linga voi, ordinarilor.

Lasă un răspuns