Scenariile propuse de AJF Timiş pentru închiderea actualului sezon

Club sportiv nou în Timiș

Comitetul de Urgenţă al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş, alcătuit din preşedintele Romeo Malac şi din vicepreşedinţii Ciprian Trancă, Raul Ghiciulescu şi Ionel Poclid, ţinând cont de instituirea stării de alertă pe teritoriul României, de recomandările instituţiilor statului şi de solicitarea Federaţiei Române de Fotbal de a transmite echipa campioană a ligii a patra până la finalul lunii iulie, a propus câteva scenarii de reluare a campionatelor aferente eşaloanelor patru, cinci şi şase.

Astfel, la Liga a IV-a Timiş, disputarea tuturor etapelor rămase, 16, este exclusă în acest moment.

Prima variantă propusă de AJF Timiş vizează posibilitatea reluării meciurilor la jumătatea lunii iunie, situaţie în care este propus un play-off de şapte etape între primele opt clasate şi un play-out de nouă runde între ocupantele ultimelor zece poziţii în clasament, cu înjumătăţirea punctelor.

Al doilea scenariu pentru divizia menţionată se referă la varianta în care partidele se vor relua la începutul lunii iulie, aici discutându-se despre un play-off cinci etape între primele şase echipe, conform clasamentului actual, tot prin înjumătăţirea punctelor, cu menţiunea că nu va retrograda nici o echipă.

În fine, dacă jocurile se vor relua doar la jumătatea lunii iulie, varianta propusă de Comitetul de Urgenţă al AJF Timiş este un baraj în sistem tur-retur între primele două echipe din ierarhie, Avântul Periam şi Timişul Şag, fără a retrograda nici o formaţie.

Pe de altă parte, dacă meciurile nu mai pot fi reluate, scenariile ar fi de îngheţare a clasamentului actual şi de transmitere a echipei campioane, Avântul Periam, către Federaţia Română de Fotbal, fără retrogradate, şi de anulare a sezonului competiţional curent fără a transmite campioana şi fără a retrograda nici o echipă.

La Campionatul Judeţean Timiş, disputarea tuturor etapelor rămase, 15, este exclusă în acest moment. Aici, dacă jocurile vor putea fi reluate la începutul lunii iulie, varianta ar fi un play-off de şapte etape între primele opt echipe şi un play-out cu acelaşi număr de runde între ultimele opt formaţii, conform clasamentului actual, prin înjumătăţirea punctelor.

De asemenea, dacă jocurile nu vor putea fi reluate, scenariile ar fi de îngheţare a clasamentului actual şi de promovare în Liga a IV-a Timiş a echipelor clasate pe locul întâi în acest moment în fiecare serie, mai exact CS Comloşu Mare, Progresul Gătaia şi AS Avântul Topolovăţu Mare, fără a retrograda nici o echipă, şi de anulare a sezonului competiţional curent fără promovare şi fără retrogradare.

Şi la nivelul celui de-al şaselea eşalon sunt propuse câteva variante.

Prima prevede că dacă jocurile se vor relua la începutul lunii iulie vor fi organizate faze play-off şi play-out prin împărţirea clasamentelor din fiecare serie în două, conform ierarhiei actuale, prin înjumătăţirea punctelor.

A doua vizează posibilitatea ca partidele să nu se reia, situaţie în care soluţiile ar fi de îngheţare a clasamentului actual şi de promovare a în Campionatului Judeţean Timiş a echipelor clasate pe primele două poziţii în acest moment din fiecare serie şi de anulare a sezonului competiţional curent fără să promoveze nici o formaţie.

Echipele participante în competiţiile organizate de AJF Timiş sunt invitate să completeze câteva chestionare şi să le trimită pe adresa [email protected] cât mai repede posibil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *