Scăpăm de citirea contorului de curent şi de facturile estimate

ANRE a stabilit modelul facturii de energie electrică pentru clienții casnici

Vom scăpa de citirea contorului şi de facturile estimate de către cei de la compania electrică, facturi care de multe ori nu reflectau nici pe departe consumul real.

Enel pregăteşte un proiect pilot care, dacă dă rezultate bune, va fi implementat în toată ţara. Este vorba despre instalarea unor contoare electronice inteligente. 3.100 de astfel de aparate vor fi montate în judeţul nostru din totalul de 30.000, câte vor fi instalate în toată ţara. Ce fac aceste contoare? Fac multe, dacă este să ne luăm după ce spun reprezentanţii Enel.

„Instalarea acestor contoare, care sunt gestionate de la distanță, va aduce numeroase beneficii clienților Enel. Sistemul de contorizare inteligentă permite realizarea unor operațiuni contractuale, precum conectări și reconectări, de la distanță. Clienții vor fi facturați pe baza consumului înregistrat la zi, fiind eliminate astfel facturările estimate sau cele de regularizare. De asemenea, clienții vor putea sa aibă acces la informații actualizate și detaliate despre consumul lor de energie electrică. Calitatea serviciului de furnizare a energiei electrice este de asemenea monitorizată, deoarece contoarele inteligente colectează aceste date și le transmit dispeceratului central, pentru a semnala orice întrerupere în alimentarea cu energie electrică, precum și anomalii sau funcționări defectuoase care ar putea fi cauzate de tentative de fraudă sau sustragere de energie electrică”, spun cei de la compania electrică.

Informaţii şi pentru noi
Noile contoare nu vor furniza informaţii, însă, numai către compania electrică. Odată montat, şi noi, clienţii, vom avea acces la anumite informaţii. „Clienții vor putea să acceseze informații detaliate și actualizate despre consumul lor de energie electrică, fie prin ecranul de afișare al contorului, fie prin intermediul unui computer personal. Această monitorizare în timp real le va permite să își facă o planificare adecvată a consumului de energie electrică”, spun reprezentanţii companiei.

Schimbă contractele
Tot cu ajutorul contorului inteligent, clienţii vor putea chiar să solicite schimbarea contractului. Acest lucru se va putea face fără o vizită la sediile Enel, ci doar cu ajutorul contorului. Dacă proiectul pilot va fi o reuşită, Enel va instala astfel de contoare în masă începând cu anul 2016.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Scăpăm de citirea contorului de curent şi de facturile estimate

    1. De ce nu te uiți la data articolului august 2015 ?
      Pe de altă parte, este mai mult decât stupid, să găsești la Renașterea linkuri la articole din ani în urmă.

  1. Încă o minciună italiană. Neisprăviții ăștia nu au venit aici ca să investească sau ca să facă ceva bun ci doar ca să cîștige cîtpot de mult fără nici o investiție, cu rețeaua lui Ceaușescu ! Cînd vechea rețea se va degrada atît de mult încît va avea nevoie de investiții serioase, băieții ne vor spune Ciao, își vor lua jucăriile, pentru că banii sînt demult afară și se vor căra acasă lăsînd statul român să facă investițiile necesare. La 4 ani de la promisiunile astea eu nu știu să se fi montat măcar un contor de ăsta inteligent pe undeva ! Ca să ai atîta tupeu încît să minți fără să clipești, trebuie să fii ori italian ori politician dîmbovițean !

  2. Până schimba aștea contoarele ,mai trece multă apă pe Bega.Am întrebat cât costă să scoată cîntarul din casă la strada,mi sa spus 1200 pt.ce ?știam ca e gratuit.ce zic domni de la ENEL?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *