Scandalul „Badea Cârțan” se extinde

piata badea cartan

Firma de arhitectură Andreescu&Gairvoronski SRL a intervenit, în calitate de proiectant, în scandalul generat de eșecul modernizării Pieței Badea Cârțan.

„Ne exprimăm regretul pentru declarațiile domnului primar Nicolae Robu. Dl. primar s-a pronunțat în necunoștință de cauză și fără a se sprijini pe o evaluare profesională și obiectivă a situației legate de implementarea proiectului <<Modernizare Piața Badea Cârțan constând în construcția de chioșcuri și hale>>. De asemenea, ne exprimăm consternarea față de comunicatul de presă al SC Building Technology SRL cu privire la același proiect”, spun reprezentanții firmei.

Arhitecții arată că documentația a fost elaborată în concordanță cu tema de proiectare, respectând legislația în vigoare, inclusiv cerința de securitate la incendiu, fiind avizată faborabil de ISU Banat.

„Legat de condițiile de introducere pe piață și punere în operă a produselor pentru construcții, legislația prevede în mod explicit ce fel de documente de calitate sunt necesare și interzic în mod explicit utilizarea în domeniul construcțiilor a materialelor și produselor neconforme calitativ sau care nu sunt însoțite de documente de calitate aferente și menționate în conținutul proiectului autorizat.

La punerea în operă, executantul nu a respectat întocmai conținutul proiectului și alcătuirea elementelor constructive și a folosit materiale neagrementate și necertificate calitativ pentru această construcție”, explică proiectanții.

Aceasta este a treia opinie în legătură cu situația creată pe șantierul Pieței Badea Cârțan în luna octombrie, când două dintre grinzile noi s-au prăbușit. Lucrările au fost stopate, comercianții au rămas mutați în Piața Traian, iar reluarea activității este incertă. Singurul lucru clar este că piața, așa cum o știam, va rămâne o amintire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Scandalul „Badea Cârțan” se extinde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *