SCANDALOS! Rectorul MARILEN PIRTEA nu se uită în ograda proprie, dar condamnă CORUPŢIA din țară!

Marilen Pirtea: traficul este sufocat la orele de vârf, în Timişoara

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, dă dovadă de un oportunism specific politicienilor care tânjesc după funcții. În ultima vreme, rectorul instituției a luat poziție față de evenimente care au fost cap de afiș pe agenda publică și, de fiecare dată, s-a poziționat într-un mod populist extrem, după cum simțea că bate vântul.

Și-au mărit salariile parlamentarii, a ieșit Marilen Pirtea cu o declarație de condamnare a acestui gest, ”uitând” că el câștigă de cinci ori mai mult decât un senator sau un deputat!

A apărut problema refugiaților, hop și rectorul Universității de Vest, care se arată dispus să contribuie la integrarea acestora, într-un moment în care studenții nu au locuri în cămine.

Acum, e breaking-news cu mișcările stradale împotriva corupției. Normal, nu putea să nu se reactiveze Marilen Pirtea, care, în virtutea aceluiași populism extrem, este solidar cu manifestanții:

”După mulți ani, românii sunt cu adevărat solidari. Este momentul în care jocul murdar al dezbinării a eșuat. Cel mai mare câștig al protestului din seara trecută, dacă putem vorbi de câștig generat de durere și suferință, este că românii au arătat că nu mai pot fi mințiți. S-a ajuns la o etapă în care întreaga societate este în convulsii, încercând să elimine toxinele din interiorul său, corupția care o macină și îi omoară tinerii. Consider că aceste convulsii sunt rezultatul decalajului dintre români și liderii lor, care au ajuns să se reprezinte doar pe ei”.

Uau, ce bine le zice rectorul ăsta, va spune poporul, iar Marilen Pirtea, lider PNL consătean cu Vasile Blaga, va mai specula politic un eveniment național. Aparent, e o mișcare inspirată, dar dacă privim în profunzime, lucrurile stau cu totul altfel.

Marilen Pirtea vorbește de tineri care nu mai suportă corupția, dar unii dintre acești tineri au de-a face chiar cu el, rectorul Universității de Vest! Ce au constatat acești tineri? Că la instituția la care ei învață se intră pe bani și se termină tot pe bani.

Universitatea de Vest s-a transformat într-o fabrică de diplome, ruptă aproape complet de cerințele de pe piața muncii și ghidată de un singur vector: banul.

În foarte multe cazuri, nu contează dacă ai învățat, nici dacă ai fost sau nu la cursuri, important este să-ți plătești taxele și ai garanția că vei promova examenele. Dacă părinții sunt mai generoși, poți să faci lejer și master-ul, fără a trece deloc pe la școală, și ajungi să pari un geniu în colectivitate. Aproape totul se măsoară în bani, ca la piață, nu ca la facultate.

Culmea tupeului este că rectorul care întreține această situație se revoltă asupra corupției din țară, ca și când Universitatea de Vest ar fi o imaculată ajunsă întâmplător în calea interlopilor! Acum, Guvernul Ponta a picat, iar pofta rectorului a fost făcută, exact așa cum a cerut:

”Îmi doresc ca tinerii să nu mai accepte nici un abuz și să taxeze orice derapaj fără întârziere”.

Va rezolva demisia guvernului situația din universitate? Se vor elimina taxele, se va merge doar pe meritocrație, se va face prezența la cursuri, se vor lăsa repetenți? Greu de crezut, iar atunci și rectorul Marilen Pirtea va trebui să răspundă printr-un gest de onoare. Pentru că, așa cum spunea chiar rectorul, tinerii trebuie să taxeze orice derapaj, fără întârziere!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “SCANDALOS! Rectorul MARILEN PIRTEA nu se uită în ograda proprie, dar condamnă CORUPŢIA din țară!

  1. Un sforar si un demagog!
    Iti trebuie o lipsa serioasa de bun simt ca sa fii atat de ipocrit.
    Poate ar fi mai convingator daca ar avea curajul sa-si expuna populismele fata in fata cu revolutionarii fara revolutie din Piata Operei.

  2. Nu inteleg care este scopul articolului sau ce incearca sa prezinte… se doreste sa se lase repetenti sau sa se faca prezenta la cursuri?! Legatura cu coruptia este ca studentii nu vin la scoala… sau… ?! In concluzie… un articol foarte prost care descalifica autorul

  3. Daca vrei sa nu platesti taxe la facultate pui mana si inveti si te duci la ore sa intri la buget si nu mai ceri la mami si tati bani 🙂

  4. Foarte bine observat in articol atitudinea e-rectorului. Sunt niste evidente deranjante. La fel s-a intamplat si cu Robu cand era la Poli mare rector. Inainte sa candideze. E o reteta penibila.

Lasă un răspuns