FUNCŢIONARII PUBLICI din Timiş vor intra în GREVĂ GENERALĂ!

Funcționarii publici s-au săturat să aștepte Legea salarizării unitare. Guvernul le-a promis că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii octombrie și va deveni operațională începând cu 1 decembrie. Promisiunile nu au fost onorate, legea nefiind trimisă nici măcar partenerilor sociali, pentru a fi consultată.

Între timp, evenimentele s-au precipitat, iar guvernul a demisionat, băgând și mai mult în ceață Legea salarizării unitare. De aceea, sindicatele și-au radicalizat protestele, chiar dacă va exista un nou guvern, anunțând că va fi declanșată greva generală pe termen nedeterminat.

Pe perioada protestului, toate unitățile administrativ-teritoriale își vor întrerupe activitatea cu publicul.

Tiberiu NegreiData declanșării grevei va fi stabilită în 12 noiembrie, cel mai probabil urmând să aibă loc în săptămânile următoare. Principala revendicare rămâne majorarea salariilor sau aplicarea legii care prevedea deja o creștere de 17 la sută.


”Căderea guvernului va trebui să ne solidarizeze și mai mult. Nu știu cu cine se va discuta, dar țara asta e condusă de cineva, interimar, neinterimar. De ce pentru primari și viceprimari s-au putut majora salariile, iar pentru restul nu a existat înțelegere? Doar o grevă generală mai poate normaliza lucrurile”
, a declarat liderul sindical Tiberiu Negrei.

Din județul Timiș au aderat la greva generală 66 de primării, în timp ce restul de 33 nu au luat nici o poziție, rămânând în expectativă. Protestul sindical este susținut și de o mare parte a primarilor.

 

Danut GrozaDănuț Groza, vicepreședinte la nivel național al Asociației Primarilor de Orașe și edil al Sânnicolaului Mare, este total de acord cu greva generală.

”Din păcate, se pare că singura soluție pentru a corecta salariile din administrația publică locală este greva generală. Nu cred că alte demersuri vor avea sorți de izbândă. Am făcut repetate demersuri la premier, în care am atras atenția atât în ceea ce privește salariile mizerabile, cât și lipsa de corelare a veniturilor pentru angajați ai aceluiași sistem. Nouă, primarilor, ne face plăcere să lucrăm cu oameni motivați din punct de vedere  salarial. Le-am cerut profesionalism, am reușit să implementăm proiecte europene, dar cu salarizarea am rămas în urmă. Indiferent de culoarea guvernului care se va forma, singura soluție rămâne greva generală. Din păcate, Legea salarizării unitare o așteptăm de pe timpul Guvernului Boc”, a declarat primarul liberal al orașului Sânnicolau Mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns